Nauja įmonė, pavadinta „FL ARI Aircraft Maintenance & Engineering Company Co., Ltd“ („FL ARI“), teiks orlaivių apžiūros ir remonto paslaugas siauro fiuzeliažo lėktuvams „Charbino Taiping“ tarptautinio oro uosto teritorijoje, Šiaurės rytų Kinijoje.

„Įmonė Kinijoje mums - strateginė plėtra. Dauguma aviacijos rinkos prognozių teigia, kad Kinija ateinantį dešimtmetį bus sparčiausiai pasaulyje auganti aviacijos paslaugų rinka. Joje skraidys daugiausiai žmonių, juos transportuos daugiausiai orlaivių, kurių didžiausią skaičių pasaulyje reikės prižiūrėti. Mūsų partneriai yra žinomos ir patikimos įmonės ne tik Kinijoje, bet ir visame pasaulyje. CALC ir FL ARI patirtis padės mums startuoti, o mes, savo ruožtu, sieksime perteikti ilgametę Europoje sukauptą LEAN principais grindžiamą orlaivių aptarnavimo ir gamybos organizavimo patirtį“, - teigė „FL Technics“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

Pasak Ž.Lapinsko, 15 tūkst. kv.m ploto angare, esančiame „Charbino Taiping“ tarptautinio oro uosto teritorijoje, bus keturios orlaivių aptarnavimo vietos, skirtos aptarnauti „Boeing 737 CL“ ir NG, „Airbus A320“ šeimos orlaivių tipus.

Žilvinas Lapinskas
„Pirmus orlaivius angare priimsime 2019-ųjų pabaigoje. Šiuo metu pradedame mokymus, įrangos pirkimą, EASA ir Kinijos vietinių sertifikatų gavimo procedūras. Netrukus į Kiniją išvyks dirbti 4 vadovų komanda“, - sakė „FL Technics“ vadovas.

Šiuo metu „FL Technics“ valdo tris angarus Vilniuje, Kaune ir Džakartoje, Indonezijoje. Kinijoje įsteigta įmonė teiks periodinės ir operatyvios orlaivių remonto, patikros ir priežiūros paslaugas, inžinerinius sprendimus, techninius mokymus ir konsultacijas. Be to, FL ARI atliks lėktuvų variklių, važiuoklių ir kitų komponentų remonto ar keitimo darbus.

„Džiaugiamės nauja partneryste su „FL Technics“. Tikime, kad naujai sukurta bendrovė, remiama „FL Technics“ technologinio pajėgumo ir patirties, greitai pradės veikti visu pajėgumu“, - sakė CALC ir ARI generalinis direktorius Mike`as Poonas.

„China Airlines Leasing Group Holdings Limited“ yra viso orlaivių gyvavimo ciklo paslaugų teikėja. Įmonė listinguojama Honkongo biržoje. Jos antrinės įmonės dalyvauja dviejose pagrindinėse veiklos srityse: naujų orlaivių nuomos ir panaudotų orlaivių perdirbimo ir išmontavimo paslaugų teikime. „CALC“ veiklos sritys apima orlaivių lizingą, pirkimą ir nuomą, struktūrinį finansavimą. Įmonė taip pat teikia pridėtinės vertės paslaugas, tokias kaip flotilės planavimas, orlaivių išmontavimas, prekyba komponentais.

„Aircraft Recycling International Limited“ yra pirmoji įmonė Azijoje, siūlanti naudotų ir netinkamų eksploatacijai orlaivių priežiūros paslaugas, kurios apima orlaivių ir variklių nuomą, orlaivių tiesioginį ar įsigijimą, atgalinę nuomą, tinkamų eksploatuoti komponentų tiekimą, išmontavimą, perdirbimą ir kt. ARI orlaivių perdirbimo įmonė Charbine, Kinijoje, yra pirmoji didelio masto orlaivių perdirbimo bazė Azijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)