Tai Eltai patvirtino Vilniaus savivaldybės Atliekų tvarkymo programos įgyvendinimo skyriaus vedėjas Valdas Juodis.

„Šiuo metu baigiamas rengti atliekų vežimo paslaugų pirkimo dokumentų projektas. Jam parengti prireikė daugiau laiko, nes buvo gauta nemažai atliekų vežėjų pastabų, jos visos buvo atidžiai išnagrinėtos ir pasvertos“, - atsakymuose Eltai sako V. Juodis.

Jo teigimu, tikimasi, kad į viešas konsultacijas pavyks pakviesti ne tik Vilniuje veikiančius, bet ir užsienio tiekėjus.

„Taip pat yra numatyta išplėsti pirkimo apimtį, pavyzdžiui, numatant zonoje veikiančiam vežėjui pavesti tvarkyti visas konteinerių aikšteles, išvežti visas jose gyventojų nelegaliai suvežtas ir suverstas atliekas“, - nurodo V. Juodis.

ELTA primena, kad liepą paskelbta, jog dvi iš trijų mišrių komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugas Vilniaus mieste teikiančių įmonių - bendrovės „Ecoservice” ir „VSA Vilnius“ - Vilniaus miesto savivaldybės administracijai pranešė dėl patiriamų nuostolių norinčios stabdyti paslaugų teikimo sutartį.

Dėl to savivaldybė artimiausiu metu turi paskelbti naują viešą konkursą kitąmet atliekas tvarkyti Verkių, Fabijoniškių, Žirmūnų, Šnipiškių, Antakalnio, Naujosios Vilnios seniūnijose, šiaurinėje Rasų seniūnijos dalyje, taip pat Pašilaičių, Justiniškių, Šeškinės, Viršuliškių, Karoliniškių, Pilaitės ir Lazdynų seniūnijose, Senamiestyje, Žvėryne, Naujamiestyje ir Vilkpėdės seniūnijose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)