Ten pat buvo aptikti du veikiantys tabako apdorojimo įrenginiai.

Tabakas priklausė Lietuvoje registruotai įmonei (kurios savininkai yra Lenkijos piliečiai), neturinčiai licencijos verstis tabako gaminių gamyba ir didmenine prekyba.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Tai jau trečias muitinės kriminalistų Lietuvoje pastaraisiais mėnesiais atskleistas tabako sandėlis. Įtariama, kad šiame, kaip ir kituose, tabako žaliava buvo neteisėtai apdorojama, kad vėliau galėtų būti tiekiama šešėliniams cigarečių fabrikams.

Pareigūnų manymu tokių šešėlinių tabako apdorojimo įmonių gausėjimas susijęs su tuo, jog tabako žaliava Lietuvoje, skirtingai nuo kitų, kaimyninių, regiono valstybių – Lenkijos, Latvijos nelaikoma akcizine preke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)