„Šiam pokyčiui brendome jau apie ketverius metus: mūsų veikla sparčiai plėtėsi, neapsiribojome NT valdymu, tapome skirtingus verslus plėtojančia įmonių grupe. Visai neseniai paskelbėme apie sporto klubų tinklo „Re.Formatas“ kūrimą, ėmėmės veiklos turizmo industrijoje atidarydami viešbučius, žengėme į restoranų rinką. Ir čia nesustojame - nors nekilnojamojo turto vystymo ir plėtros veikla išliks prioritetine, turime ir daugiau ambicijų naujose nišose.

Tokie veiklos pokyčiai paskatino ieškoti naujo pavadinimo, kuris atspindėtų pasikeitusią įmonių grupę, veiklų kompleksiškumą, verslo strategiją ir ateities ambicijas“, - sakė UAB „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Pasak vadovės, naujo vardo paieškos užtruko beveik pusantrų metų, tačiau šiandien bendrovė džiaugiasi pasiektu rezultatu.

„Pavadinimas „Darnu Group“ pirmiausia atspindi mūsų vertybes ir požiūrį. Plėtodami kiekvieną projektą ieškome darnos, galimybių suvienyti skirtumus ir įvairius poreikius, suderinti dideles ambicijas su atsakomybe ir pagarba žmogui, miestui ir gamtai. Suprantame, kad naujasis pavadinimas mus įpareigoja, tačiau tuo pačiu manome, kad tokios atsakomybės prisiėmimo iš verslo, ypač NT srityje, visuomenė vis dažniau tikisi. Mes esame pasiryžę būti tais vėliavnešiais, kurie skatins darnius pokyčius“, - sakė S. Survilaitė-Mekionienė.

Sigita Survilaitė-Mekionienė
Jos teigimu, per daugiau nei 20 veiklos metų bendrovė įgyvendino daugybę komercinės, gyvenamosios, administracinės, visuomeninės paskirties projektų, reikšmingai prisidėjusių prie miesto ateities kūrimo, gyvenamosios ir darbo aplinkos gerinimo. Ilgainiui bendrovė ėmėsi vis reikšmingesnių projektų - didžiausio gyvenamojo konversijos projekto Vilniuje, Antakalnio mikrorajone, „Paupio“ rajono atgaivinimo sostinės senamiestyje ir kitų.

Siekdama prisidėti prie darnesnio miesto kūrimo, dar šiemet įmonių grupė pristatys „Darnaus miesto laboratoriją“. Tai - ekspertinis, atskirai formuojamas bendrovės padalinys, kuris ne tik vykdys švietėjišką veiklą, bet ir ieškos praktinių būdų didinti darną mieste, prisidėti prie NT kokybės standartų gerinimo, inovacijų diegimo, miesto problemų identifikavimo ir sprendimų inicijavimo.

„Darnu Group“ taip pat ketina tapti pirmąja NT plėtojimo bendrove rinkoje, kuri socialinės atsakomybės veiklas vykdys per „Darnių iniciatyvų fondą“. Šis fondas atstovaus visas įmonės kryptis - NT, sporto, viešbučių, restoranų - ir bus valdoma grupės, sudarytos iš nepriklausomų ekspertų bei įmonės deleguotų darbuotojų. Ji savarankiškai skirstys bendrovės teikiamą paramą darnumą didinančių socialinių pokyčių įgyvendinimui. Pirmasis projektas, į kurį įmonė numačiusi investuoti 100 tūkstančių eurų, bus skirtas Vilniaus mikrorajonų aplinkos puošimui - vilniečius netrukus planuojama pakviesti aktyviai dalyvauti ir savo rajonui laimėti daugiafunkcinio meno skulptūras.

Pernai įmonių grupės „Darnu Group“ pajamos siekė 52,4 mln. Eur ir buvo penktadaliu didesnės nei 2016-aisiais. Šiemet į įvairias veiklos kryptis bendrovė investuoja beveik dvigubai daugiau, nei 2017 metais (38 mln. eurų). Įmonių grupėje dirba 143 žmonės. 100 proc. UAB „Darnu Group“ akcijų per jam priklausančias įmones valdo verslininkas Darius Mockus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)