Nuo šių metų lapkričio 1 dienos atlyginimai Jungtinėse Valstijose padidės iki 15 JAV dolerių per valandą daugiau nei 250 000 šiuo metu dirbančių darbuotojų, taip pat daugiau nei 100 000 sezoninių darbuotojų, kurie bus samdomi per atostogas, antradienį savo pareiškime paskelbė JAV milžinė „Amazon“.

Valandinis minimalus atlyginimas Londono regione bus padidintas iki 10,50 svarų sterlingų (13,60 JAV dolerių) ir iki 9,50 svarų sterlingų – likusioje Jungtinės Karalystės teritorijoje, iš viso atlyginimų pokyčius pajus apie 37 000 dabartinių ir sezoninių darbuotojų, teigiama atskirame įmonės pareiškime.

Elektroninės prekybos sunkiasvorei pastaraisiais metais buvo iškelta ne viena byla, - bendrovė buvo kaltinama, esą ji naudojasi pagal darbo sutartį dirbančiais darbuotojais, kad apeitų nuostatas ir sumažintų išlaidas Jungtinėse Valstijose bei užsienio rinkose. Vermonto valstijos senatorius ir buvęs kandidatas į JAV prezidento postą Bernie‘is Sandersas apkaltino „Amazon“, esą ši mokanti savo darbuotojams tokį žemą atlyginimą, jog daugelis jų yra priversti kreiptis į valstybę su prašymu dėl socialinės paramos.

„Mes įsiklausėme į savo kritikus, labai kruopščiai išsiaiškinome, ko labiausiai norime, ir nusprendėme, jog norime pirmauti, - sakė bendrovės vykdomasis direktorius Jeffas Bezosas. – Mes iš tiesų labai džiaugiamės tokiomis permainomis ir raginame savo konkurentus bei kitus didžiuosius darbdavius prie mūsų prisijungti“.

Anot interneto prekybos milžinės, lobistų grupės taip pat palaikys siūlymą didinti Jungtinėse Valstijose federalinį minimalų valandinį atlyginimą, kuris nuo 2009 metų siekia 7,25 JAV dolerio.

JAV bendrovės „Amazon“ priimtas naujas minimalaus atlyginimo lygis Jungtinėje Karalystėje viršija vadinamąsias pragyvenimą užtikrinančias pajamas Londone – 10,20 svarų, kurio laikosi dalis britų verslovių.