Tačiau tuo pat metu ministrai Liuksemburge taip pat pažadėjo nesivelti į skubotus populistinės Italijos vyriausybės biudžeto plano, kuris rimtai gąsdina finansų rinkas, vertinimus.

„Aš noriu labai aiškiai pasakyti, kad yra taisyklės ir tos taisyklės yra vienodos visoms valstybėms, nes mūsų ateitys yra susijusios“, – prieš reguliarias diskusijas su euro zonos kolegomis žurnalistams sakė Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire'as.

Tuo pat metu jis pridūrė, kad „skubėjimas nėra pats geriausias patarimas“, o ministrai šį klausimą turėtų spręsti „žingsnis po žingsnio“.

Italijos ekonominė būklė euro zonoje daug kam pažadino prisiminimus iš skolų krizės. Jei Roma nepaisys perspėjimų ir jos biudžeto deficitas viršys leistinas ribas, šalies gali laukti baudos iš ES.

„Apie Italiją galvojame visi. Žinau, kad dėl to kiekvienas turime klausimų, į kuriuos tikimės sulaukti atsakymų“, – sakė euro zonos finansų ministrus vienijančios Eurogrupės vadovas, Portugalijos finansų ministras Mario Centeno.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)