Parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ tikslas – pristatyti Lietuvoje sukuriamus gaminius, skatinti lietuviškų produktų vartojimą, stiprinti šalies gamintojų ir jiems aktualių paslaugų, įrangos tiekėjų bendradarbiavimą.

„Rinkis prekę lietuvišką“ kviečia lankytojus gyvai sutikti pamėgtus dizainerius ir rinkos naujokus, pakalbėti apie gaminių ypatybes ir įsigyti jų gamintojo kainomis, išgirsti kolekcijų pristatymus ir jų sukūrimo istorijas.

Kviesdami Lietuvos gyventojus aplankyti parodą, organizatoriai taip pat kviečia ir atrasti tai, už ką mūsų šalies gamintojai vertinami kaip vieni geriausių Europoje. Lankytojams suteikiama galimybė susipažinti su naujausiais Lietuvoje gaminamais maisto bei lengvosios, statybų pramonės ir kitokiais gaminiais, susipažinti su verslininkų siūlomomis naujomis paslaugomis.

Šiemet parodoje išskiriamos kelios pagrindinės temos. Tai kosmetika ir buitinė chemija, apranga ir aksesuarai tekstilės - audinių, trikotažo, odos, vilnos bei kailio gaminiai, avalynė, galanterija, juvelyrika, bižuterija.

Taip pat didelis dėmesys skiriamas namų interjerui, būstui bei sodui.

Parodoje demonstruojami moduliniai pastatai namų ūkiui, konstrukcijos šiltnamiams, verandoms, stoginėms, kubilai, pirtys, pavėsinės, sodo nameliai, langai, kepsninės, krosnys, židiniai, aplinkos apželdinimo sprendimai.