Jis cituoja Estijos mokesčių ir muitų departamento atstovą, pasak kurio, norint įvažiuoti į Rusiją lizingo bendrovių ar bankų vardu registruotais automobiliais nuo antradienio nebereikia sumokėti jų išperkamąją vertę atitinkančio užstato, jei automobilio valdytojas, lizingo bendrovė ar bankas nėra Rusijos muitinės „juodajame sąraše“.

„Rizikas įvertins Rusijos muitininkai, vadovaudamiesi savo kriterijais. Estijos muitinė jų tokių „juodųjų sąrašų“ neturi“, - sakė Antsas Kutti.

Rusijoje rugsėjo 4-ąją įsigaliojo nauja lengvųjų automobilių įvažiavimo į šalį tvarka - per sieną praleidžiamas tik vienas konkrečios lizingo bendrovės ar banko vardu registruotas automobilis. Jei sieną mėgina kirsti dar vienas toks automobilis, privalu sumokėti užstatą arba laukti, kol pirmasis automobilis grįš iš Rusijos.

Rusijos muitinė aiškino, kad tokia nauja tvarka buvo įvesta siekiant užkirsti kelią sukčiavimui - esą buvo nemažai atvejų, kai į Rusiją įvežti užsienio lizingo bendrovėms priklausę automobiliai buvo parduoti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)