Už užimtumą atsakinga ES komisarė Marianne Thyssen ir M. O'Leary'is buvo surengę „atvirą diskusiją“ apie „Ryanair“ užimtumo sąlygas ir šiuo metu tvyrančią įtampą, sakė Europos Komisijos atstovas Margaritis Schinas. Trečiadienio susitikimas vyko M. O'Leary'io prašymu.

M. Thyssen paragino M. O'Leary'į „užtikrinti, kad oro linijos laikytųsi visų būtiniausių ES taisyklių ir įstatymų, taikomų visoms ES oro linijoms“, pridūrė M. Schinas.

„Laikymasis ES įstatymų neturėtų tapti darbuotojų derybų objektu, ES šalims jie neturėtų skirtis. Aš tą šiandien aiškiai pabrėžiau M. O'Leary'ui, - savo pareiškime teigė M. Thyssen. - Aš nesu prieš „Ryanair“ ar prieš pigių skrydžių verslo modelį. Bet didelė sėkmė neatsiejama nuo didelės atsakomybės“.

Kaip jau skelbta, dėl planuojamo streiko „Ryanair“ atšaukė 150 skrydžių Europos šalyse, numatytų penktadienį. Iš pradžių manyta atšaukti 190 skrydžių, bet vėliau trečiadienį atšaukiamų skrydžių skaičius buvo patikslintas.

Oro linijos tvirtina, kad streikas - „nebūtinas žingsnis“, nes jos pastarosiomis savaitėmis pagerinusios savo pasiūlymą Airijos, Jungtinės Karalystės, Italijos ir Vokietijos pilotams ir įgulų nariams.

Pasak bendrovės, dalyvauti streike ketina skrydžių palydovai šešiose Europos šalyse: Vokietijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Italijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje.

Profsąjungų susivienijimas apie streiką paskelbė prieš dvi savaites. Tada buvo minimos penkios šalys. Tarp jų nebuvo Vokietijos.

Pastaruosius metus įvairiose šalyse streikavo pilotai ir skrydžių palydovai. Jie reikalauja didesnių algų ir geresnių darbo sąlygų. Streikuotojai, visų pirma, nori, kad „Ryanair“ darbo sutartis su jais pasirašytų pagal tos šalies, kurioje jie dirba, nacionalinius įstatymus, o ne pagal Airijos, kaip yra šiuo metu, nes tokiu atveju darbuotojai netenka galimybės pasinaudoti valstybės išmokomis.