Komentuodamas sprendimą į komandą pasikviesti patyrusį ekspertą, „SME Finance“ vadovas Mindaugas Mikalajūnas sakė: „Didžiausią indėlį į Lietuvos ekonomiką atneša būtent smulkus ir vidutinis verslas. Lietuvoje SVV įmonių segmente dirba 75 proc. visų užimtųjų, o SVV verslas generuoja 70 proc. viso BVP – pagal pastarąjį rodiklį Lietuva yra penktoje vietoje visoje ES. Negana to, 99 proc. visų veikiančių įmonių Lietuvoje yra būtent smulkaus ir vidutinio verslo segmente – šiuo metu SVV įmonių yra kiek daugiau nei 86 tūkstančiai.

Tokioms įmonėms labai svarbu gauti kvalifikuotas įžvalgas apie ekonomines tendencijas, svarbiausių rodiklių analizes, verslo ateities prognozes. Iki šiol dauguma viešai kalbančių ekonomistų Lietuvoje atstovavo didiesiems bankams, o mes siekiame sukurti kuo daugiau pridėtinės vertės mūsų klientams – mažiems ir vidutinio dydžio verslams. Šiuo tikslu stipriname „SME Finance“, priimdami į komandą jauną, tačiau patyrusį ir kvalifikuotą ekonomistą.“

„SME Finance“ vadovo teigimu, A. Izgorodinas bus atsakingas už Baltijos ir pasaulio šalių makroekonominę analizę, viešus analitinius komentarus, įžvalgų parengimą smulkiam verslui.

Prieš prisijungdamas prie „SME Finance“ A. Izgorodinas ėjo ekonomikos patarėjo pareigas Lietuvos pramonininkų konfederacijoje, kurioje buvo atsakingas už makroekonominių tyrimų ir ataskaitų rengimą, analitinių darbų pristatymus, taip pat už viešą analitinę komunikaciją.

32 m. amžiaus ekonomistas yra baigęs ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą, didžiausią profesinės karjeros dalį praleido Lietuvos pramonininkų konfederacijoje, kur ėjo analitiko, kiek vėliau – užsienio ryšių departamento direktoriaus pareigas, o karjerą LPK užbaigė patarėjo ekonomikai pareigose. A. Izgorodinas taip pat yra vienas iš Lietuvos inovacijų centro ekspertų bei ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto alumni asociacijos valdybos narys.

„SME Finance“ veiklą pradėjo 2016 m. ir yra suteikusi finansavimo daugiau kaip už 90 mln. eurų. Šiuo metu įmonė valdo 15 mln. eurų paskolų portfelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją