Danijos pramonės, verslo ir finansinių paslaugų ministras Rasmusas Jarlovas šalies televizijai TV2 pareiškė, kad jei „Danske Bank“ kaltė dėl šių milžiniško masto pinigų plovimo aferų bus įrodyta, jam gali būti skirta iki 4 mlrd. kronų (536 mln. eurų) dydžio bauda.

R. Jarlovas pristatė naujas priemones kovai su pinigų plovimu, kurios suderintos su vyriausybe bei pagrindinėmis šalies partijomis.

Parlamentui svarstyti pateiktas naujų tokių taisyklių projektas rodo, kad baudos pinigų plovimą išaugtų aštuonis kartus, sugriežtėtų bankų vadovų ir kitų vadovaujančias pareigas užimančių darbuotojų atsakomybė, o apie tokias finansines aferas pranešusiesiems būtų užtikrintas papildomas saugumas. Be to, projektas numato ir keletą kitų kovos su pinigų plovimu priemonių, tokių kaip finansų rinkos reguliavimo institucijų bei policijos padalinio, kovojančio su finansiniais nusikaltimais, plėtrą.

„Danske Bank“ trečiadienį paskelbė jo užsakyto nepriklausomo audito, kuriam vadovavo pirmaujanti Danijos advokatų kontora „Bruun & Hjejle“, ataskaitą, kurioje nurodyta įvardijo įspūdinga įtartinių pervedimų sumą - daugiau nei 200 mlrd. eurų 2007-2015 metais.

Nors „Danske Bank“ pripažino negalįs nustatyti, kiek tiksliai pinigų buvo išplauta per jo padalinį Estijoje, patikino, jog banko vadovai asmeniškai nepažeidė jokių teisinių įsipareigojimų bankui, generalinis direktorius Thomasas Borgenas (Tomasas Borgenas) pranešė, jog dėl šio skandalo atsistatydina.

„Danske Bank“ kapitalizacija nuo šių metų pradžios sunyko jau daugiau nei trečdaliu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)