Pernai sausį per susitikimą su JAV prezidentu Donaldu Trumpu Niujorke J. Ma aptarė kinų bendrovės galimybes plėstis JAV rinkoje ir per artimiausius penkerius metus sukurti milijoną darbo vietų Jungtinėse Valstijose. Tada J. Ma žadėjo, kad „Alibaba“ plėtra bus sutelkta ties tokia produkcija kaip drabužiai, vynas bei vaisiai, ypač didelis dėmesys turėjo būti skirtas prekybai tarp JAV Vidurio vakarų ir Pietryčių Azija.

Šiuo metu prekybos karas tarp JAV ir Kinijos įžengė į naują etapą. Nuo rugsėjo 24 dienos įsigalioja nauji JAV įvesti muitai kinų prekėms. D. Trumpas įvedė 10 proc. tarifus maždaug 200 mlrd. JAV dolerių vertės importui iš Kinijos ir pagrasino papildomais tarifais 267 mlrd. JAV dolerių vertės Kinijos importui, jeigu Pekinas imsis atsakomųjų priemonių. Antradienį Kinija neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik atsakyti į naujus Jungtinių Valstijų prekybos tarifus. Baiminamasi, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas greitu laiku įves tarifus praktiškai visoms Kinijos prekėms, kurias perka amerikiečiai.

Jackas Ma nurodė, kad yra nemažai verslo galimybių kituose regionuose, kaip Europa, Pietų Amerika, Rusija ir Afrika, praneša „Xinhua“.

„Vis dar yra daugybė dalykų, kuriais turėtų ir galėtų užsiimti kinų bendrovės. Jos vis dar turi daug galimybių, nepaisydamos prekybos trinties tarp Kinijos ir JAV, - sakė J. Ma. - Prekyba nėra ginklas, ir ji negali būti naudojama karams. Prekyba turi būti taikos propeleris“.

Rugsėjį Kinijos interneto milžinės „Alibaba“ įkūrėjas paskelbė apie savo sprendimą po metų trauktis iš įmonės valdybos pirmininko pareigų. Savo pareigas J. Ma patikės Danieliui Zhangui, kuris nuo 2013 metų eina generalinio direktoriaus pareigas. Jis išsakė savo norą sekti „Microsoft“ steigėjo Billo Gateso - filantropo - pėdomis.

„Man tik 54-eri, aš dar turiu bent 16 metų padaryti ką nors nauja, - „Xinhua“ agentūrai sakė J. Ma. - Žinojimas, kad turi dar daugiau nei dešimtį metų imtis naujos karjeros, išties jaudina“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)