Pasak „Knygos.lt“ valdančios įmonės „BALTO trader“ vadovo Dovydo Pauliukonio, žengti šį žingsnį įmonę paskatino vis dažnesnės klientų užklausos ir įmonėje atliktas palankių klientų rodiklio – NPS tyrimas: „Jau kuris laikas savo versle jaučiame poreikį, kurį patvirtinto ir NPS metodika atliktas mūsų tyrimas: vis dažniau klientai pageidauja knygų originalo kalba – tiek amžinosios klasikos veikalų, tiek pačių naujausių, dar neišverstų į lietuvių kalbą bestselerių. Ne atsitiktinai statistiniai duomenys rodo, kad Lietuvos gyventojai, be gimtosios, moka daugiau kalbų nei vidutinis Europos Sąjungos gyventojas, ir žmonių, mokančių vieną ar kelias užsienio kalbas, šalyje vis daugėja. “

Iki šiol „Knygos.lt“ prekiavo beveik visų pagrindinių Lietuvos leidėjų knygomis, bendrą partnerių ratą sudarė apie 160 leidyklų. Pradėjus prekybą knygomis užsienio kalbomis, asortimentas papildytas daugiau kaip 100 tūkstančių pavadinimų leidiniais, kurių pasiūla nuolat atnaujinama. Pasaulinės rinkos naujienos į „Knygos.lt“ virtualias lentynas atkeliauja tuo pat metu, kaip ir į pasaulines elektroninės prekybos milžines.

„Dalį populiarių knygų ir Lietuvos skaitytojų mėgstamų autorių užsienio kalbomis turime sandėliuose – nuo klasikos ar biografinių, iki verslo ir motyvacinių knygų – todėl jas pristatome jau kitą darbo dieną po užsakymo. Knygas, kurių sandėliuose neturime, pirkėjai gauna per 7–14 darbo dienų“, – pasakoja D. Pauliukonis.

Dovydas Pauliukonis

Įsigytas knygas klientai gali nemokamai atsiimti knygyne Vilniuje ir atsiėmimo punkte Kaune, o nuo 24 Eur knygų pristatymas Lietuvoje – nemokamas.

Kaip rodo pirmieji prekybos duomenys, populiariausi autoriai anglų kalba tarp Lietuvos skaitytojų yra P. Coelho, H. Murakami ir S. King. Populiariausios knygos: J. Petersono tarptautinis saviugdos bestseleris „12 Rules for Life: An Antidote to Chaos“, R. Kaur poezijos ir prozos knyga „Milk and Honey“ ir kultinis istorijos mokslų daktaro Y. Harari veikalas „Sapiens: A Brief History of Humankind“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)