„Akivaizdu, kad „ Danske Bank“ nesugebėjo įvykdyti savo įsipareigojimų galimo pinigų plovimo Estijoje byloje. Aš to labai gailiuosi“, – sakė nuo 2013-ųjų bankui vadovavęs T. Borgenas.

Vos kilus skandalui dėl „ Danske Bank“, įtartinos operacijos, kurios per devynerius metus – nuo 2007 iki 2015 metų – buvo atliktos per banko Estijos filialą, buvo įvertintos 3,9 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau liepos mėnesį Danijos žiniasklaida pranešė, jog per filialą galėjo būti išplauta 8,3 mlrd. JAV dolerių.

Vėliau skandalo mastas vis augo – JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“ anksčiau šį mėnesį pranešė, jog „ Danske Bank“ viduje atliekamas tyrimas dėl Estijos filialo veiklos buvo išplėstas ir dabar į jį įtrauktos visos operacijos su ne Estijos klientų lėšomis, kurios buvo atliktos nuo 2007 iki 2015 metų.

Leidinio duomenimis, per tuos metus per „ Danske Bank“ Estijos filialą „perėjo“ iki 150 mlrd. JAV dolerių „iš bendrovių, turinčių ryšių su Rusija ir buvusia Sovietų Sąjunga“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)