„Susitikime ketinama aptarti gyventojų perkamosios galios didinimo klausimus ir su tuo susijusias Vyriausybės iniciatyvas“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas. Anot jo, susitikimas vyks Vyriausybės iniciatyva.

Susitikime turėtų dalyvauti „Maxima LT“ vadovė Kristina Meidė, „Rimi“ vadovas Giedrius Bandzevičius, „Lidl Lietuvos“ vadovas Radostinas Roussevas- Peine ir valdybos narys Marius Kybartas, prekybos tinklą „Iki“ valdančios „Palink“ vadovas Gerardas Rogas ir įmonės atstovė Eglė Lavrinavičiūtė, „Norfos mažmenos“ vadovas Audrius Pocevičius.

Vyriausybės priemonių projekte nurodoma, kad prekybos tinklų koncentracija Lietuvoje didelė, ji sukelia daug rizikos tiekėjams ir vartotojams, o mažesnė mažmenininkų konkurencija lemia aukštesnes kainas vartotojams.

Siūloma mažinti administracinę naštą ir rizikas smulkiam ir vidutiniam verslui, dirbančiam prekybos maisto produktų pardavimo rinkoje, peržiūrėti Konkurencijos tarybos įgaliojimus, numatyti skatinamąsias priemones pritraukiant naujus rinkos dalyvius į maisto mažmeninės rinkos segmentą, riboti prekybos tinklų darbo laiką savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Planuojama numatyti poveikio priemones už perteklinę koncentraciją – nuo papildomų mokesčių iki tolimesnės plėtros ribojimo ar įpareigojimo mažinti prekybos plotus.

Priemonių plano projekte numatoma didinti valstybės dalyvavimą „probleminėse srityse“. Projekte nurodomos priemonės: valstybinis alkoholio prekybos monopolis, valstybės valdomos turgavietės ir kiti prekybos plotai, už kuriuos nebūtų renkamos rinkliavos, tačiau siekiama mažesnių kainų. Pažymima, kad Seime jau svarstomas valstybės valdomų vaistinių įkūrimas valstybinėse gydymo įstaigose.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)