Nuo praeitos savaitės žinių apie braškėse aptiktas adatas gauta kone iš visų Australijos valstijų.

Australijos sveikatos reikalų ministras Gregas Huntas incidentus įvardija kaip „sunkų nusikaltimą“ ir pavedė šalies sveikatos prievaizdams išspręsti šią problemą.

Dabar policija skelbia turinti informacijos apie šiurpų radinį obuolyje ir banane. Abu incidentai užfiksuoti Sidnėjuje.

Pirmieji pažeistų braškių atvejai užfiksuoti Kvinslande. Valstijos pareigūnai aiškinasi, ar tai vieno asmens darbas, ar veikia organizuota kelių žmonių grupelė. Vienas braškę su adata viduje suvalgęs vyras pateko į ligoninę.

Braškių augintojai ir policija spėja, kad kai kurie incidentai gali būti kopijavimo atvejai. Kvinslando valstijos vyriausybė pasiūlė šimto tūkstančių Australijos dolerių (beveik 62 tūkstančių eurų) atlygį už naudingą informaciją.

Praėjusį ketvirtadienį Kvinslando braškių augintojų asociacija paskelbė, kad adatų galėjo prismaigstyti „nepatenkintas darbuotojas“. Visgi policija tvirtina, jog daryti kažkokias išvadas kol kas dar per anksti. Baimei pasidavė mažiausiai šešios kompanijos: „Berry Obsession“, „Berry Licious“, „Love Berry“, „Donnybrook Berries“, „Delightful Strawberries“ ir „Oasis“.

Sveikatos tarnybų pareigūnai pataria braškes prieš valgant supjaustyti. Uogų augintojai išreiškė susirūpinimą, kad baimė, ištikusi paties produkcijos pardavimų pakilimo metu, gali turėti neigiamos įtakos pardavimams ir paskatinti didžiulius nuostolius. Pirmadienį du didžiausi Naujosios Zelandijos maisto platintojai, „Countdown“ ir „Foodstuffs“, pranešė dėl incidentų baimės sustabdę australiškų braškių importą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)