Dar prieš keletą dienų su JAV prezidentu Donaldu Trumpu viešai konfliktavęs J. Dimonas šįkart šalies vadovui davė „gana gerą“ įvertinimą už jo ekonominę politiką bei akcentavo, jog po D. Trumpo išrinkimo verslo ir vartotojų pasitikėjimo indeksai augo itin sparčiai.

„Bankininkystės sistema yra labai, labai, labai sveika. Reguliuotojai turi kuo džiaugtis, nes „Lehman“ situacija šiandien įvykti negalėtų“, – ABC televizijai sakė J. Dimonas.

„Vieną dieną recesija ko gero įvyks, bet tai nebus dėl bankininkystės sistemos. Ko gero tai bus dėl kažko kito“, – sakė jis.

Daugiau nei 150-ies metų istoriją skaičiavęs Volstrito investicinis bankas „Lehman Brothers“ bankrutavo 2008-ųjų rugsėjo 15 dieną. „Lehman Brothers“ bankrotas tuomet išprovokavo nuosmukį platesnėje rinkoje bei, galiausiai, pasaulinę finansų krizę.

J. Dimonas taip pat gynė JAV sprendimą krizės laikais gelbėti didžiuosius JAV bankus.

Tačiau tuo pat metu jis pripažino suprantąs, kodėl daug žmonių galvoja ir piktinasi, kad didieji bankai buvo apsaugoti, bet daugybei amerikiečių teko kentėti krizės pasekmes.

„Tame yra dalis tiesos. Ir jie nematė tokio teisingumo kaip Senajame Testamente. Todėl aš suprantu, kodėl yra daug pykčio“, – pripažino J. Dimonas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)