„Visų pirma, rinkoje pagaliau baigsis įvairios spekuliacijos, kada ir kas „Luminor“ banką įsigis. Antra, aiškumas atsirado su tikrai stambiu privataus kapitalo fondu (...) Tai yra labai aiškus signalas, kad JAV fondas, o „Blackstone“ yra tikrai didelis fondas, pasitiki tiek regionu, tiek „Luminor“ vadovų komanda, tiek Baltijos šalių bankininkystės sistema“, – BNS sakė M. Zalatorius.

„Luminor“ bankas ketvirtadienį paskelbė, kad didžiausia privataus kapitalo fondų valdymo bendrovė „The Blackstone Group“ ir jos vadovaujamas konsorciumas už 1 mlrd. eurų perka 60 proc. vieno didžiausių trijose Baltijos šalyse veikiančio banko „Luminor“ akcijų paketą ir valdys banką kartu su dabartiniais akcininkais „Nordea Bank“ ir DNB.

Sandorį dar turės patvirtinti vietos priežiūros institucijos bei Europos centrinis bankas. Tikimasi, kad tai įvyks 2019 metų pirmojoje pusėje.

V. Vasiliauskas: „Luminor“ perkanti JAV bendrovė „Blackstone“ – pajėgi

Kontrolinį vieno didžiausių Baltijos šalyse bankų „Luminor“ akcijų paketą perkanti didžiausia privataus kapitalo fondų valdymo bendrovė JAV „The Blackstone Group“ yra finansiškai labai pajėgi investuotoja, sako Lietuvos banko (LB) vadovas.

„Į Baltijos šalių bankų sektorių žengia finansiškai labai pajėgus investuotojas, kuris gali sau leisti įgyvendinti įvairią plėtros strategiją. Jei sandoris bus sėkmingai užbaigtas, tikimės, kad bankas išnaudos galimybes vietos rinkoje didindamas konkurenciją teikiant paslaugas gyventojams ir verslui“, – BNS atsiųstame komentare teigė LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)