Lėšos išmokėtos daugiau nei ketvirtadaliui teisę į jas turinčių investuotojų. 479 neregistruotų akcijų turėtojams išmokėta 2,43 mln. eurų, 117 neišleistų obliagcijų turėtojams – 1,19 mln. eurų, pranešė „Indėlių ir investicijų draudimas“.

Draudimo išmokas pagal indėlininkų ir investuotojų prašymus „Indėlių ir investicijų draudimas“ pradėjo mokėti rugpjūčio 29 dieną, bendra išmokų suma turėtų siekti apie 10 mln. eurų.

Draudimo išmokos už „Snoro“ išleistas įsigaliojusias obligacijas nėra mokamos. LAT, atsižvelgdamas į ESTT išaiškinimą, 2015-ųjų lapkritį konstatavo, jog, įsigaliojusios „Snoro“ obligacijos nėra nei indėlių, nei įsipareigojimų investuotojams draudimo objektas, todėl išmokos už šiuos vertybinius popierius nepriklauso.

„Snoro“ akcininkai sprendimą platinti naują 110 mln. eurų akcijų emisiją priėmė 2010 metų gruodžio 21 dieną. Didžiąją dalį iš naujos akcijų emisijos ketino pirkti buvę „Snoro“ pagrindiniai akcininkai – Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas, o smulkieji investuotojai naujos akcijų emisijos galėjo įsigyti beveik už 7,3 mln. eurų.

Draudimo išmokas gali gauti tik su žlugusiu banku nesusiję investuotojai, todėl finansiniais nusikaltimais kaltinami buvę „Snoro“ vadovai V. Antonovas ir R. Baranauskas į draudimo išmokas pretenduoti negali.

2011 metų lapkričio 16 dieną Lietuvos Vyriausybė nacionalizavo „Snoro“ akcijas, o lapkričio 22 dieną Lietuvos bankas atsisakė išduoti leidimą registruoti „Snoro“ įstatų pakeitimus dėl kapitalo didinimo. Gruodžio 7 dieną „Snorui“ iškelta bankroto byla.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)