Kalbėdamas apie Lietuvos darbo biržos vadovės Ligitos Valalytės jam išsakytus kaltinimus, V. Sutkus sakė, kad su pastarąja asmeniškai nėra kalbėjęs.

Ligita Valalytė išsakė nepagrįstus kaltinimus Verslo konfederacijos atžvilgiu. Ponia direktorė pateikė žinias, kad neva kažkas iš LVK jai grasino, reikalavo milijono, grasino atleisti iš darbo. Aš tą esu paneigęs, bet dar kartą noriu pasakyti, kad šitos ponios atžvilgiu nebuvo jokių grasinimų. Dėl to mes kreipėmės į teismą.

Noriu akcentuoti ir tai, kad aš asmeniškai su ponia Valalyte niekada prie keturių akių nesu kalbėjęs iš viso. Gal turėjo omeny, kad ne aš asmeniškai, o kiti žmonės iš LVK (grasino. - ELTA), tai tie žmonės straipsnyje nebuvo įvardyti. Vietoje to, buvo pasakyta, kad visi jie tokie“, - sakė V. Sutkus.

Pasak jo, Darbo birža gauna dideles ES ir valstybės lėšas, kurios yra investuojamos į bedarbių apmokymus, kurie nėra efektyvūs.

„Nežinia, ką veikia Darbo birža, bet kai pakalbi su įmonėmis, akivaizdu, kad didžioji dalis bedarbių, kurios ateina į įmones, yra nepasirengę, nemotyvuoti. Ateina tik pasiimti parašo, kad jie reikalingi“, - pažymėjo LVK vadovas.

V. Sutkaus teigimu, viena iš tokių programų, kurioms buvo švaistomi pinigai, yra programa „Atrask save“, kurios vertė - 30 mln. eurų. Pasak LVK vadovo, programos dalyviams buvo siūloma žaisti kortomis, megzti ar skaityti knygas.

Jis taip pat svarstė, kad išsakytais kaltinimais buvo tikimasi, jog LVK veikla bus apribota, ir „ji neturės tokio visuomenės pasitikėjimo, kokį turėjo iki tol“.

V. Sutkus taip pat neigė „Lietuvos radijo ir televizijos centro“ vadovo Rimanto Šerio teiginius, kuris anksčiau kalbėjo, kad V. Sutkus spaudė balsuoti už jį artėjančiuose LVK prezidento rinkimuose, kitu atveju, esą „ir plytos krinta“.

„Prieš 4 metus vyko rinkimai, ir prezidentu buvau išrinktas aš, bet pagal įstatymus prezidentą renka prezidiumas - visuotinis LVK narių susirinkimas. Mes jį vadiname kongresu. Tame kongrese, kuris vyko prieš 4 metus, ponas Šeris nedalyvavo. Ponas Šeris nebuvo išrinktas ir į prezidiumą, tai jis neturėjo nei teisių, nei galimybių balsuoti už mane ar kokį kitą pretendentą. Toks teiginys neatlaiko net elementarios logikos“, - sakė jis.

LVK prezidentas sakė, kad Konfederacija tokius pasisakymus vertina kaip „bandymą užčiaupti burną“.

„Toliau dirbsime savo darbą, reikalausime atsakingų institucijų atsakomybės. Pateiksime faktus, net jei jie šioms institucijoms nepalankūs. Kreipsimės ir į aukštesnes institucijas, Seimą, kuris vykdo parlamentinę kontrolę. Mes tęsime šią analizę ir supažindinsime visuomenę su rezultatais“, - pažymėjo jis.

Eltos paklaustas, ar LVK paduos į teismą ir susisiekimo ministrą Roką Masiulį, kuris anksčiau sakė, kad LVK atstovas per ministro komandos narį darė spaudimą R. Masiulio patarėjui, V. Sutkus atsakė, kad jie bus tolerantiški ir tokius pasisakymus priims kaip „emocinę išraišką“.

„Ministras išsakė savo puslapyje sunkiai suprantamą sakinį, kad kažkas iš LVK kalbėjo su kažkuo iš ministro komandos, ir pagrindinė žinia, kad tas žmogus iš LVK kažką viešins, temps į spaudą. Mes viešai diskutuojame su visomis valstybės institucijomis. Mes tą dalyką laikome emocingu, ten nėra jokios konkretikos, ir mes manome, kad tokiu atveju mes turime būti tolerantiški ir priimti tai kaip emocinę išraišką“, - sakė V. Sutkus.

Paklaustas, ar yra gauta įmonių prašymų išstoti iš LVK, V. Sutkus atsakė neigiamai.

„Tų kalbų yra, bet tie žmonės, kurie yra paskleidę šmeižtą, turėjo tikslą griauti LVK iš vidaus. Aš tikiu, kad tokių diskusijų gali būti, tai yra paskleista šmeižto banga, jiems neramu. Bet nė vieno prašymo išstoti iš konfederacijos nėra gauta“, - sakė jis.

ELTA primena, kad LVK dėl jos vadovui V. Sutkui išsakytų kaltinimų kreipėsi į teismą.

Kaip nurodoma LVK pranešime, organizacija pateikė ieškinį Vilniaus miesto apylinkės teismui dėl asmenų garbės, orumo ir dalykinės reputacijos pažeidimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

LVK teigia, kad ieškinį pateikė, reaguodama į viešai paskelbtus Lietuvos darbo biržos direktorės L. Valalytės ir „Lietuvos radijo ir televizijos centro“ vadovo Remigijaus Šerio teiginius.

„Kodėl Lietuvos valstybinių įmonių vadovams leidžiama šmeižti verslą už konstruktyvią kritiką?“, - retoriškai klausiama LVK pranešime.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis anksčiau savo „Facebook“ paskyroje pareiškė, kad po rugpjūčio pabaigoje vykusio Seimo Ekonomikos komiteto posėdžio LVK atstovas per ministro komandos narį perdavė grasinimus susisiekimo ministro patarėjui.

„Esą, jei patarėjas nesiliaus daręs to, ką daro, LVK atstovas asmeniškai „užtampys jį per spaudą“, - rašė R. Masiulis.

Viešojoje erdvėje prieš kurį laiką kaltinimus V. Sutkaus atžvilgiu išsakė ir Lietuvos darbo biržos direktorė L. Valalytė bei valstybei priklausančio „Telecentro“ generalinis direktorius R. Šeris. Abu jie teigė susidūrę su V. Sutkaus grasinimais ir reikalavimais.