Antradienį parlamentarai balsuos dėl Medžioklės įstatymo pataisų, kurios numato, kad tokios prievartos nebelis.

Pagal naują tvarką, žemės ar miško turintys savininkai galės sudaryti ne mažiau kaip 1 tūkst. ha siekiantį medžioklės ploto vienetą.

Visi sklypų turėtojai galės būti priimami į medžiotojų būrelį, kurie tame plote ir medžiotų. Jeigu būrelis atsisakys kažkurį žemės savininką priimti, vis tiek turės jam leisti medžioti savo žemėje. Toks ūkininkas proporcingai turimam žemės plotui mokėtų visus mokesčius, susijusius su medžiojamų gyvūnų apsauga ir jų padarytos žalos atlyginimu, medžioklės plotų priežiūra, dokumentų išdavimu, kitais reikalavimais.

Dabar nepriimti į būrelį ūkininkai negali medžioti net savo žemėje.

Seimas taip pat balsuos, ar panaikinti medžiotojų sąvadą.

„Medžiotojai kasmet turėjo mokėti iki 20 eurų mokestį už duomenų pateikimą sąvadui, kitaip jis negalėjo medžioti. Bet toks mokestis jokios naudos nedavė – nei valstybei, nei patiems medžiotojams, tame sąvade yra ir mirusių medžiotojų“, – BNS sakė Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas „valstietis“ Kęstutis Mažeika.

Pasak jo, nuo šiol duomenys apie medžiotojus būtų policijos duomenų bazėje.

Iki šio šiame sąvade buvo kaupiami duomenys apie medžiotojų organizacijai priklausančius medžiotojus, apie teisės medžioti suteikimą arba panaikinimą, medžiotojams suteiktas kvalifikacijas, skirtas nuobaudas, medžiotojo bilieto paėmimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)