Kaip nurodoma LVK pranešime, organizacija jau pateikė ieškinį Vilniaus miesto apylinkės teismui dėl asmenų garbės, orumo ir dalykinės reputacijos pažeidimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

LVK teigia, kad ieškinį pateikė, reaguodama į viešai paskelbtus Lietuvos darbo biržos direktorės Ligitos Valalytės ir „Lietuvos radijo ir televizijos centro“ vadovo Remigijaus Šerio teiginius.

„Kodėl Lietuvos valstybinių įmonių vadovams leidžiama šmeižti verslą už konstruktyvią kritiką?“, - retoriškai klausiama LVK pranešime.

ELTA primena, kad susisiekimo ministras Rokas Masiulis anksčiau savo „Facebook“ paskyroje pareiškė, kad po rugpjūčio pabaigoje vykusio Seimo Ekonomikos komiteto posėdžio LVK atstovas per ministro komandos narį perdavė grasinimus susisiekimo ministro patarėjui.

„Esą, jei patarėjas nesiliaus daręs to, ką daro, LVK atstovas asmeniškai „užtampys jį per spaudą“, - rašė R. Masiulis.

Viešojoje erdvėje prieš kurį laiką kaltinimus V. Sutkaus atžvilgiu išsakė ir Lietuvos darbo biržos direktorė L. Valalytė bei valstybei priklausančio „Telecentro“ generalinis direktorius R. Šeris. Abu jie teigė susidūrę su V. Sutkaus grasinimais ir reikalavimais.