2011 m. ASG apyvarta buvo kiek daugiau nei 80 mln. eurų, o 2017 m. – 348 mln. eurų. Pasak ASG generalinio direktoriaus Jono Janukėno, tai parodo, kad aviacijos vystymosi tempai šiuo metu „yra milžiniški“.

„Aviacija yra globali sritis, dėl to dirbame beveik visame pasaulyje. Aviacija vystosi pašėlusiu tempu, augimas didelis, todėl į ateitį galime žvelgti labai pozityviai. Bendrai ASG teikiame paslaugas 134 šalių klientams, todėl nesame priklausomi nuo nė vienos geografinės zonos“, – teigė J. Janukėnas.

Pasak ASG generalinio direktoriaus, augimo tempas, kuris buvo iki šiol, išsilaikys ir ateityje.

ASG 2017 m. į Lietuvos valstybės biudžetą sumokėjo 21 mln. eurų. Apie 89 proc. paslaugų yra eksportuojama, o Lietuvoje ASG vienija 14 įmonių.

„Lietuva buvo, yra ir bus mūsų paslaugų centras, net ir plečiantis į užsienį“, – pridūrė J. Janukėnas.

BAA Training“ aviacijos akademijos generalinė direktorė Eglė Vaitkevičiūtė sakė, kad šiuo metu Lietuvoje orlaivio piloto specialybei yra ruošiama beveik 300 studentų iš 50 skirtingų pasaulio šalių.

„Šiais metais turėsime 4 treniruoklius, ateityje planuojama dar du. Taip siekiama pritraukti apie 10 tūkst. pilotų per metus, kurie norėtų įgyti ar kelti savo piloto kvalifikaciją“, – teigė E. Vaitkevičiūtė.

Orlaivių techninės bendrovės „FL Technics“ generalinius direktorius ir ASG valdybos narys Žilvinas Lapinskas teigė, kad bendrovės „FL Technics“ angaras Indonezijoje gavo FAA sertifikatą, su kuriuo galima aptarnauti ne tik orlaivius, registruotus JAV, bet prižiūrėti orlaivius ir Kinijoje.

Pasak Ž. Lapinsko, pasaulinis civilinės aviacijos parkas kasmet turėtų didėti po 4 proc. ir iki 2028 m. pasiekti beveik 38 tūkst. orlaivių skaičių. Pasaulinė orlaivių remonto ir priežiūros rinka kasmet turėtų augti 4,5 proc. ir po 10 metų pasiekti 114,7 mlrd. eurų. Sparčiausias rinkos augimas kol kas stebimas Azijoje.

ASG atstovai pabrėžė, kad didelių investicijų į Rusiją bendrovė kol kas neplanuoja – dabar stengiamasi plėstis Lietuvoje. Tiesa, greitu metu planuojamos nemažos investicijos į Azijos regionus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)