Pasak BNS šaltinių, norima, kad naujasis vadovas būtų ne iš Baltijos šalių, o iš Lenkijos ar Suomijos.

„RB Rail“ stebėtojų tarybos pirmininkė ir „Rail Baltic Estonia“ generalinė direktorė Riia Sillave BNS sakė, jog vadovo paieškai nusamdyta personalo paieškos bendrovė „Amrop“, be to, planuojama skelbti viešą konkursą.

„Sutartis su dabartine „RB Rail“ vadove baigs galioti spalio pabaigoje. Stebėtojų taryba inicijavo naujo vadovo paiešką. Bendrovė „Amrop“ jo ieškos Baltijos šalyse ir Suomijoje bei Lenkijoje. Kartu su tiesiogine paieška, artimiausiomis savaitėmis bus išplatintas atviras skelbimas. Tikslas yra surasti geriausią kandidatą į pareigas šiame svarbiame „Rail Balticos“ įgyvendinimo etape“, – BNS sakė R. Sillave.

Nuo 2015 metų spalio „RB Rail“ vadovaujanti B. Rubesa BNS nekomentavo, ar ketina siekti naujos kadencijos.

Šių metų vasarį „RB Rail“ akcininkai iš Estijos ir Lietuvos išreiškė nepasitikėjimą B. Rubesa – jie nebuvo patenkinti jos darbu ir mano, kad reikalingi pokyčiai. Latvijos akcininkai tuomet susilaikė. Vis dėlto stebėtojų taryba jos atleidimo klausimo nesvarstė. Europos Komisija tuomet ragino Baltijos šalis išspręsti nepasitikėjimo problemas.

Lietuvos susisiekimo ministras Rokas Masiulis BNS kovą sakė, jog daugumai akcininkų nepasitikint, vadovė turėtų pasitraukti.

Pati B. Rubesa nusprendė nesitraukti – ji pareiškė susidurianti su pasipriešinimu iš kai kurių stebėtojų tarybos narių, o akcininkams galėjo nepatikti jos vadovavimo principai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją