Pilnu tempu įsibėgėjus prekybos konfliktui su Kinija, bei vis dar neišsprendus nesutarimų su Europos Sąjunga (ES), Kanada ir Meksika, D. Trumpas dabar atrodo esąs pasiruošęs priversti Japoniją „sumokėti“, rašoma leidinio straipsnyje.

D. Trumpas asmeniškai padėkojo „Wall Street Journal“ redaktoriaus pavaduotojui Jamesui Freemanui už teigiamus jo komentarus apie JAV ekonomiką bei toliau kalbėjo apie skirtumą tarp eksporto ir importo.

„Atrodo, kad jį vis dar neramina JAV prekybos su Japonija sąlygos. Ponas Trumpas pasakojo apie gerus savo santykius su Japonijos lyderiais, bet tada pridūrė: be abejo tai pasibaigs kai aš jiems pasakysiu, kiek jie turi sumokėti“, – rašo J. Freemanas.

JAV prekybos deficitas su Japonija pernai sudarė 56,6 mlrd. JAV dolerių, bet amerikiečiai fiksavo 13,4 mlrd. JAV dolerių paslaugų prekybos perteklių.

Ir nors J. Freemanas, kaip ir dauguma ekonomistų, pabrėžia, kad prekybos deficitai dažnai yra ženklas „klestinčios ekonomikos, kokią mes turime dabar... Prezidentas į tai žiūri kaip į problemą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)