ES tyrimą dėl „Apple“ ir „Shazam“ sandorio, kurio vertė siekia apie 400 mln. JAV dolerių, pradėjo balandį. Tyrimas buvo pradėtas kai to paprašė kai kurios ES valstybės, išreiškusios nerimą, kad sandoris sumažins konkurenciją muzikos transliavimo paslaugų srityje.

„Duomenys skaitmeninėje ekonomikoje yra labai svarbūs. Todėl mes privalome atidžiai peržiūrėti sandorius, kurių metu perduodami svarbūs duomenų rinkiniai, įskaitant potencialiai komerciškai jautrius atvejus, kad užtikrintume konkurenciją“, – ketvirtadienio popietę išleistame pranešime teigė ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager.

„Nuodugniai išanalizavę „Shazam“ naudotojų ir muzikos duomenis nustatėme, kad sandoris su „Apple“ nesumažins konkurencijos skaitmeninių muzikos transliacijų rinkoje“, – pareiškė komisarė.

„Apple“ apie planus įsigyti „Shazam“ paskelbė gruodžio mėnesį. Amerikiečių milžinas šio sandorio ėmėsi siekdamas sutvirtinti savo pozicijas muzikos transliavimo rinkoje, kurioje dominuoja švedų „Spotify“.

„Shazam“ buvo įkurta 1999 metais. Bendrovės kuriama programėlė išmaniesiems telefonams leidžia klientams atpažinti per radiją, televiziją, vakarėliuose ar kitur grojamą muziką.

Tačiau „Shazam“ gana sunkiai sekasi pasipelnyti iš savo technologijos, nors įmonės kuriamos programėlės atsisiuntimų skaičius pernai pasiekė milijardą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)