Meistrai baigia sumontuoti stalą-spintą, kuris kitą savaitę iškeliaus į Kauną, kur rugsėjo 23 d. Santakos slėnyje popiežius aukos šv. Mišias. Stalas skirtas liturginiams rūbams ir kitiems liturginiams reikmenims pasidėti.

Kauno broliai pranciškonai ilgai ieškojo, kas pagamintų tokį stalą. Apsiėmė Šilutės baldininkai.

„Sunkiausia turbūt buvo pati pradžia, kada mes turėjom tiktai eskizą ir gabaritinius matmenis. Mes nu nieko nežinojom, bet paskui, prisėdus prie kompiuterio, pradedant viską dėliotis programoje, jau pradėjo viskas daugmaž aiškėti, pasimatė stalo kontūrai“, – pasakojo „Šilutės baldų“ technologas Viktoras Sverdlenko.

3 metrų ilgio ir 1,5 metro pločio stalas-spinta – nestandartinė. Ypatinga ir detalių gausa – daug skirtingos paskirties stalčių, vietų daiktams pasidėti. Pavyzdžiui, vienas stalčius šiame balde sveria net 20 kg.

„Stalčių plotis yra 1,5 m tam, kad jie galėtų nesuglamžydami dėti savo rūbus. Lentynose laikyti knygas ir visokias bažnytines relikvijas“, – kalbėjo V. Sverdlenko.

„Kadangi pirmą kartą tokio pobūdžio stalą darome, tai reikėjo ir bandyti ne tik brėžinyje padaryti, bet kaip ir „Ferrari“ daro, pirmiausia iš molio nulipdo. Tai ir mes darėm savo prototipinį variantą, kad pasitikrintumėme, ar veikia tie mūsų sprendimai, ar teisingai mes sukonstravom“, – sakė „Šilutės baldų“ direktorius Eimuntas Jankauskas.

Kito panašaus stalo baldininkai neturės teisės gaminti, jei kas tokio įsigeistų. Po popiežiaus vizito unikalusis stalas liks pas užsakovus – Kauno pranciškonus.