Pagal planuojamus pokyčius nebe inspekcija, o verslas išduotų deklaracijas apie statybos užbaigimą ar paskirties keitimą ir pažymas apie statinių statybą be nukrypimų nuo esminio projekto.

„Mūsų tikslas – eiti į statybvietes, tikrinti ypatingus statinius. Tokių objektų patikrinimų turėtų būti gerokai daugiau, tačiau dabar mes fiziškai to tiesiog negalime padaryti. Jei valstybė nesugeba kokybiškai teikti paslaugų, kurios nėra gyvybiškai svarbios, vertėtų jas atiduoti privačiajam sektoriui“, – VŽ sakė VTPSI viršininkė Eglė Kuklierienė.

Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) prezidentas Dalius Gedvilas teigia, kad svarbiausia aiškiai apibrėžti, kas perimamas paslaugas galės teikti, bet to, turėtų būti nustatyta ir atsakomybė už priimamus sprendimus. Jis neatmetė galimybės, kad paslaugos gali brangti.

Šiuo metu VTPSI su Aplinkos ministerija rengia įstatymų pataisas. Pagal optimistinį scenarijų pokyčiai galėtų įsigalioti kitų metų vasarą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)