Rinką prižiūrinčios institucijos Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje suteikė galutinį leidimą Austrijos grupei „Vienna Insurance Group“ (VIG) įsigyti 100 proc. ne gyvybės draudimo bendrovės „Seesam Insurance AS“ (Seesam) akcijų iš dabartinio jos akcininko Suomijos finansinių paslaugų grupės „OP Financial group“, įskaitant ir filialus Latvijoje bei Lietuvoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Sandorio šalys pasirašė pardavimo sutartį 2017 m. gruodžio 18 d., o akcijų perleidimas įvyko 2018 m. rugpjūčio mėn. 31 d.

Remiantis 2018 m. pirmojo ketvirčio duomenimis, įsigijus draudimo bendrovę „Seesam“ Estijoje ir jos filialus Latvijoje bei Lietuvoje, VIG grupės rinkos dalis išaugs iki 23,7 proc. ir ji taps draudimo rinkos lydere Baltijos šalyse.

Tai jau ne pirmas VIG įsigijimas regione – 2016 m. grupė tapo latvių ne gyvybės draudimo įmonės „BTA Baltic Insurance Company“ („BTA“) savininke, VIG taip pat valdo bendrovę „Compensa Vienna Insurance Group“ („Compensa“). Užbaigus sandorį VIG Baltijos šalyse atstovaus trys bendrovės: „BTA“, „Compensa“ ir „Seesam“. Per pirmąjį šių metų ketvirtį VIG bendrovės (įskaitant ir „Seesam“) pasirašė draudimo įmokų už maždaug 229 mln. eurų.

„VIG įgyvendina vietinės verslininkystės ir įvairių prekės ženklų vienoje rinkoje strategiją. Bendrovei „Seesam“ Baltijos šalyse toliau vadovaus ilgametis bendrovės vadovas p. Andri Püvi. Tikime, kad visos grupės sėkmė priklauso nuo kiekvienos vietinės bendrovės prekės ženklo vertės. Taip pat nemažiau svarbi ir patirtis, leidžianti savo klientų grupei teikti paslaugas, pritaikytas konkretiems jos poreikiams“, – pranešime cituojamas Franz Fuchs, „Vienna Insurance Group“ valdybos narys, atsakingas už Baltijos šalių rinkas.

Draudimo bendrovė „Seesam“ įkurta 1991 m. Estijoje. „OP Financial Group“ dalimi ji tapo 2006 m. Baltijos šalyse bendrovė turi 23 klientų aptarnavimo skyrius bei aptarnauja daugiau kaip 180 tūkst. klientų, kurių 85 proc. sudaro fiziniai klientai.

Skelbiama, bendrovės akcininko pasikeitimas neturės įtakos prisiimtų klientų įsipareigojimų vykdymui bei jų draudimo sutarčių sąlygoms, klientams persirašyti sutarčių nereikės.

Draudimo bendrovė „Seesam“ per 2017 m. Baltijos šalyse pasirašė draudimo įmokų už maždaug 65 milijonų eurų, o tai yra 9,3 proc. daugiau negu 2016 m. Pernai bendrovė užėmė 5,3 proc. Baltijos šalių ne gyvybės draudimo rinkos. „Seesam“ Baltijos šalyse dirba 342 darbuotojai, iš kurių 154 dirba Estijoje, 86 Latvijoje ir 102 Lietuvoje.

Bendrovė „Vienna Insurance Group“ draudimo rinkoje dirba beveik 200 metų. Grupė jungia 50 bendrovių, veikiančių 25-iose šalyse, išlaiko ilgametes tradicijas, stiprius prekės ženklus bei artimus santykius su klientais. VIG bendrovėse iš viso dirba apie 25 tūkst. darbuotojų. Bendrovė turi aukščiausią ATX (pagrindinis Vienos vertybinių popierių biržos reitingas) A+ reitingą su stabilia perspektyva, taip pat jos akcijos kotiruojamos Prahos vertybinių popierių biržoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)