Naujojo oro linijų vadovo laukia nelengvi iššūkiai bendrovėje. Prieš jo paskyrimą ir jam nustatytą atlyginimo dydį griežtai pasisakė Prancūzijos profsąjungos.

Įgulos narių ir pilotų profsąjungos ketvirtadienį paskelbtame pareiškime pasipiktino jam numatytu metiniu atlyginimu, kuris gali siekti 4,25 mln. eurų, įskaitant premijas bei akcijas. Jo pirmtako Jeano Marco Janaillaco metinis atlyginimas pernai siekė 1,11 mln. eurų.

„Air France“ profsąjungos pareikalavo padidinti algas šiais metais 5,1 proc., taip kompensuojant už 2012 metais įšaldytus atlyginimus.

J. M. Janaillacas buvo priverstas atsistatydinti užsitęsus darbo ginčui dėl atlyginimų. Jis siūlė atlyginimus padidinti septyniais procentais, bet tik per ketverius metus.

Prancūzijos profsąjungos nuo šių metų vasario surengė penkiolika vienos dienos streikų, reikalaudamos didesnių atlyginimų. Tokios akcijos sujaukė tūkstančių keleivių planus ir bendrovei, jos pačios vertinimu, kainavo 335 mln. eurų nuostolių.

B. Smithas, kuris naująsias pareigas pradės eiti nuo rugsėjo 30 dienos, įgijo didžiulę patirtį per savo 19 metų darbo „Air Canada“ bendrovėje Jis sėkmingai susitarė su profsąjungomis dėl 10-ies metų trukmės kolektyvinių sutarčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją