Be kita ko, „Basler Kantonalbank“ sumokės 17,2 mln. JAV dolerių JAV mokesčių tarnybai.

Atlikus tyrimą buvo nustatyta, kad 2002–2012 metais „Basler Kantonalbank“ darbuotojai ir vadovai, susimokę su klientais ir išorės valdymo bendrovėmis, padėdavo nuslėpti turtą, kad šis nebūtų apmokestintas, ir teikti suklastotas mokesčių deklaracijas. Tai darydamas, Šveicarijos bankas rėmėsi banko paslapties principu ir būtinybe ginti savo klientų interesus.

Sąskaitą „Basler Kantonalbank“ buvo galima atidaryti per priedangos bendrovę, užregistruotą lengvatinių mokesčių zonoje, tvirtina JAV prokurorai.

Vienu metu bankas yra aptarnavęs daugiau kaip 1,1 tūkst. turtingų amerikiečių, kurių sąskaitose buvo laikoma iš viso daugiau kaip 800 mln. JAV dolerių. Daugelis šių sąskaitų nebuvo deklaruotos.

JAV valdžia bylos nenutraukia, bet jos nagrinėjimas teisme atidedamas trejiems metams – jeigu per tą laiką Šveicarijos bankas parodys, jog elgiasi sąžiningai ir laikosi įstatymų, jis nebus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Be to, „Basler Kantonalbank“ ateityje privalės atskleisti visą turimą ir gaunamą informaciją apie JAV piliečių sąskaitas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)