Finansų ministerija siūlo naują VMI pastatą įkurti šalia 2017 metais atidaryto Valstybės saugumo departamento pastato.

Jei Vyriausybė pritars Finansų ministerijos siūlymui, du valstybiniai žemės sklypai V. Pociūno gatvėje bus perduoti Turto bankui – jis įgyvendins projektą. Naujame pastate turėtų kurtis VMI ir Vilniaus apskrities mokesčių inspekcija.

Pasak ministerijos Valstybės turto valdymo politikos skyriaus vedėjos Laimos Kalinauskienės, sostinėje veikiančius inspekcijos padalinius sutelkti Pilaitėje nuspręsta dėl gero susisiekimo.

„Šiuo metu inspekcijos pastatai išsibarstę po visą Vilnių – iš viso jų yra septyni, jie užima 19 tūkst. kv. m. Naujame pastate vienoje vietoje būtų sutelkta centrinė ir apskrities inspekcijos. Pilaitė pasirinkta dėl gero susisiekimo, galimybės gauti laisvą pakankamo dydžio valstybinį sklypą ir taip sutaupyti 0,75 mln. eurų. Taip pat dėl galimybės užtikrinti automobilių stovėjimo vietų skaičių“, – BNS sakė ji.

Finansų ministerija skaičiuoja, jog apie 19,5 tūkst. kv. m ploto pastato statybos projektas gali kainuoti apie 24,9 mln. eurų.

„Tai preliminari projekto kaina. Tiksli bus žinoma po investicinio projekto rezultatų. Tačiau dar reikės sulaukti ir įstatymų pakeitimų, kad Turto bankas galėtų įgyvendinti šį projektą“, – sakė L. Kalinauskienė.

Pasak jos, numatyta, kad bankas projekto įgyvendinimui galės naudotis naujais finansavimo šaltiniais, pavyzdžiui, skolintomis lėšomis ar nuomos pajamomis.

Turto banko atstovė spaudai Aldona Grinienė BNS sakė, jog projektas gali būti baigtas iki 2022 arba 2023 metų.

Anot Turto banko, perkėlus inspekciją į Pilaitę, pagerės mokesčių mokėtojų aptarnavimo ir tarnautojų darbo sąlygos, bus sutaupyta nuomos, eksploatavimo išlaidų.

Šiuo metu centrinė VMI būstinė yra sostinės centre – Vasario 16-osios gatvėje, dalis jos padalinių veikia gretimoje Šermukšnių bei Žirmūnų gatvėse, o Vilniaus apskrities padalinys – nuomojamose patalpose biurų pastate „North star“ Šiaurės miestelyje, Ulonų gatvėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)