Tokį vaizdą pirmadienio vakarą pamatė ir užfiksavo Norvegijoje gyvenantis Steffenas André Tveitenas, atvykęs pasiimti dukrą iš mokyklos.

Šiomis nuotraukomis vyras pasidalino socialiniuose tinkluose. Nuotraukose matyti lietuviško kapitalo tarptautinės transporto įmonės „Girteka“ logotipai ant vilkiko, lietuviški numeriai.

Steffeno André Tveiteno teigimu, blogiausia, kad viskas vyko tiesiog vaikų akyse.

„Mano dukra buvo išsigandusi ir pradėjo verkti. Dviratis tai tiesiog daiktas, bet vaikai buvo išsigandę, juos reikia apsaugoti nuo tokių vaizdų ir įvykių“, – Norvegijos vietiniam interneto žiniasklaidos portalui nrk.no pasakojo vyras.

DELFI kreipėsi į „Girteka Logistics“, bendrovės komunikacijos vadovas Kristianas Kaas Mortensenas apgailestavo dėl gėdingo įvykio.

„Girteka logistics“ yra didelė tarptautinė kompanija, turinti 12 tūkst. darbuotojų,iš kurių 10 tūkst. yra vairuotojai.

Vadinasi, mes esame didžiausia transporto kompanija Europoje. Palyginimui, Vilniaus oro uostas aptarnauja nemažai lėktuvų per dieną, tačiau „Girteka“ vien per metus vykdo 420 tūkst. reisų. Taigi jeigu būtume oro uostas, būtume didžiausias visame pasaulyje.

Vakar įvyko labai liūdnas įvykis, kai 2 vairuotojai iš tų 10 tūkst. pabandė pavogti dviračius. Laimei, kažkas juos pamatė ir užfiksavo“, – komentavo jis.
Girteka

Kristianas Kaas Mortensenas tvirtino, kad vairuotojai bus atleisti.

„Ką mes padarėme – liepėme apsukti vilkiką atgal ir nedelsiant keliauti į Lietuvą. Kai jie grįš – mes iškart juos atleisime. Į tokius atvejus reaguojame labai griežtai, juk jeigu jūs iš savo kolegos DELFI pavogsite mobilų telefoną, jūs irgi greičiausiai būtumėte atleista“, – svarstė jis.

Vairuotojai į Lietuvą turėtų grįžti šiomis dienomis.

Nors vilkikas buvo su lietuviškai numeriais, Kristianas Kaas Mortensenas sakė nežinantis, ar vairuotojai buvo lietuviai: „Nežinau nacionalinės tapatybės ir manau, kad tai yra nesvarbu. Jie – blogi vyrukai, darantys blogus dalykus, todėl tapatybė čia visiškai nesvarbu.“

Jis tvirtino nežinantis tikslių detalių, kiek dviračių pavogti ketino ir pasidžiaugė, kad jų planas nepavyko pastebėjus tą aplinkiniams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (544)