Ūkio ministro Virginijaus Sinkevičiaus teigimu, dabartinis Valstybinis turizmo departamentas negali efektyviai veikti dėl netinkamos struktūros, tad svarbiausias šios pertvarkos uždavinys – atskirti turizmo rinkodaros ir veiklos priežiūros funkcijas.

„Šalies turizmo potencialas nėra išnaudojamas: turistų srautai vis dar priklauso nuo keturių metų laikų, dauguma turistų taip ir lieka didžiuosiuose šalies miestuose, nors regionai irgi turi ką pasiūlyti, kur kas smarkiau augti galėtų konferencinis ir sveikatos turizmas. Tačiau tam reikalinga organizacija, turinti stiprias analitines, produkto kūrimo ir rinkodaros kompetencijas. Būtent tokia turėtų būti „Keliauk Lietuvoje“, – pranešime spaudai sakė V. Sinkevičius.

Nauja Ūkio ministerijai pavaldi agentūra „Keliauk Lietuvoje“ bus atsakinga už Lietuvos, kaip turistinės vietovės, žinomumo didinimą bei atvykstamojo ir vietinio turizmo plėtrą.

Turizmo paslaugų teikėjų priežiūros funkcijas perims Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, ji bus atsakinga už kelionių organizatorių, kelionių pardavimo agentų, turizmo paslaugų rinkinių pardavėjų, apgyvendinimo paslaugų teikėjų priežiūrą, atstovaus turistų interesams kelionių organizatoriaus nemokumo ar bankroto atvejais. Į šią tarnybą iš Valstybinio turizmo departamento nuo kitų metų sausio bus perkelti 8 etatai.

Ūkio ministerija naujo Turizmo departamento vadovo pernai ieškojo tris kartus, atsistatydinus jo vadovei Jurgitai Kazlauskienei – ji pasitraukė paaiškėjus, kad Lietuvą užsieniečiams pristatančios bendrovės tam naudoja ne autorines ir su Lietuva nesusijusias nuotraukas.

Lietuvoje pernai apsilankė ir bent vieną naktį praleido 1,58 mln. turistų iš užsienio – 4,3 proc. daugiau nei 2016 metais. Daugiausia turistų į Lietuvą atvyko iš Baltarusijos, Vokietijos, Rusijos, Lenkijos, Latvijos, Ukrainos. Vietinių turistų skaičius augo 7,9 proc. iki 1,66 mln.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)