Tokiu lietuvišku poilsiu turėjo tenkintis Ina, kuri interneto puslapyje grupinis.lt susiviliojo puikiai aprašytu pasiūlymu.

Jis žadėjo pramogas ir poilsį Trakuose, ilsintis trijų žvaigždučių viešbutyje „Trasalis“, mėgaujantis limfodrenažiniu masažu, pliuškenantis baseinų komplekse ir besikaitinant pirtyje. Į paketą taip pat buvo įtrauktas pasiplaukiojimas laivu „Nepažinti Trakai“, pietūs arba trijų patiekalų vakarienė restorane „Le Vivier“.

Už visą šį gėrį sumokėjusi 83 eurus, Ina, kartu su mama jau krovėsi lagaminus. Ji net nepagalvojo, kad savaitgalis visiškai neprimins išsvajotojo poilsio.

Atvykusi buvo apdalinta talonėliais

Ina pasakojo, kad svarbiausias jos tikslas buvo pailsėti nesukant galvos.

„Noriu iš karto paminėti, kad paslaugą rinkausi ne dėl „viliojančios nuolaidos“, o dėl įeinančių paslaugų įvairovės, tikėdamasi pasinaudoti visomis nesukant galvos, kaip pačiai susiorganizuoti savaitgalį – juk paketas tam ir yra – viskas jau sugalvota“, – sakė ji.

Nesklandumai prasidėjo kelios savaitės iki atvykimo: „Paskambinus užsisakyti vakarienę, nes juk pakete pietūs arba vakarienė, man buvo pasakyta, kad restorane – banketas ir galbūt mums galėtų pasiūlyti staliuką lauke, jeigu tik bus geras oras.
Trakai

Tuomet kreipiausi į paslaugos pardavėją – „Trasalį“ ir paklausiau, ar būtų kokia alternatyva. Jie sutiko, kad jeigu oras bus blogas, galėsime vakarieniauti jų restorane. Sutikite, kažkaip jau nelabai viskas organizuota.“

Trokštamo poilsio, kad dėl nieko nereikėtų laužyti galvos, Ina taip pat negavo – pati turėjo skambinėti dėl visų pakete įvardytų paslaugų.

„Įsiregistravome, mums buvo paduoti kvitai-popierėliai-talonėliai, net nežinau kaip juos tiksliai pavadinti, kiekvienai siūlomai paslaugai su siūlomais laikais ir telefono numeriais. Turėjome pačios nuspręsti kada ir kuo pasinaudosime ir tam užsiregistruoti iš anksto.

Ir tik registratūroje pamatėme užrašą, informuojantį, kad baseinas nuo birželio 1 d. veikia tik iki 20 val. vakaro. Niekaip nesuprantu kodėl tokia informacija neteikiama kupone ar internetiniame puslapyje?“, – stebėjosi ji.

Jautėsi kaip antrarūšės

Nusprendusi kartu su mama išbandyti pasiplaukiojimą laivu, o po jo išmėginti vakarienę restorane, Ina paprašė „Trasalio“ registratūros darbuotojų iškviesti taksi, mat iki pačių Trakų dar reiktų nupėdinti 4 kilometrus.

„Tačiau man buvo pasiūlyta pasiskambinti taksi pačiai ir paduota „vizitinė“. Darbuotoja tik pasakė: taksistas neturėjo normalių vizitinių, bet paskambinkit šituo numeriu“, – pasakojo Ina ir atsiuntė minėtą „vizitinę“, kuri nė iš tolo neprimena taksi įmonės vizitinės.
Inai duota "vizitinė"

Paskambinus nurodytu numeriu, taksistas moterų negalėjo paimti, tačiau pažadėjo galėsiąs jas parvežti atgal į viešbutį vėliau, todėl moterys iki Trakų keliavo pėsčiomis.

Pasiplaukiojimas laivu moterims patiko, todėl restorano link jos patraukė su šypsenomis veide. Vis dėlto tai truko neilgai: „Priėjome restoraną. Pirmame aukšte – žmonės zuja, jų tikrai daug, juk banketas.

Skambinu duotu numeriu, klausiu kaipgi mums patekti į tą antrą aukštą, juk per šventę kažkaip nemandagu ir juk ne visi naudojantys paslaugą yra trakiškiai, t. y. vietiniai, kurie žino kur kas kaip.

Užlipome į antrą aukštą, kuris buvo ant stogo,po atviru dangumi – stovi du ilgi stalai su baltomis staltiesėmis po dideliais skėčiais. Vienas jau užsėstas, kažką švenčia, o kitas – rezervuotas, bet gal 6–8 žmonėms. Pagalvojau, kad mums gal kiek didokas. Niekaip iš karto neradome savo staliuko. Pagaliau pastebėjome savąjį. Už puošniųjų stalų – laisvas kavos stalelis. Ir ne po skėčiu. Staliukas kėdžių aukščio“

Įsitaisiusios prie nepatogaus staliuko moterys laukė savo trijų patiekalų vakarienės, tačiau nustebo, kad gavo užkandį, patiekalą, o vietoje trečiojo patiekalo – deserto, joms priklausė gėrimas – gira arba vanduo su citrina.
Moters poilsis Trakuose

„Paprašėme maisto išsinešti, nes valgyti prie tokio stalo, tiksliau – kavos staliuko yra nepatogu ir kažkaip žemina. Padavėja pasiūlė sudėti ir vandenį išsinešimui“, – juokėsi Ina.

Tačiau tai buvo labiau juokas pro ašaras, moteris suprato, kad į klientus, kurie įsigijo paslaugų paketą per portalus, siūlančius nuolaidas, paslaugų tiekėjai žiūri kaip į antrarūšius: „Kol laukėme maisto, jautėmės bjauriai. Jei mes nusipirkome paslaugų paketą, vadinasi, mes galime pavalgyti ir nuo grindų? Ar pavažinėti su neaiškios kilmės taksi?

Nusprendėme viešbutyje nebelikti, nes pirmąją dieną paslaugomis pasinaudoti nepavyks – juk baseinas tik iki 8val. vakaro, apie ką, kartoju, nebuvo pranešta.

Grįžusios išsiregistruoti, registratūroje tik paprašė susimokėti 1,2 euro pagalvės mokestį ir net nepasiteiravo, kodėl išsiregistruojame taip greitai. Na, bet gal šiame 3 žvaigždučių viešbutyje taip nepriimta, juk atvažiavome su „vaučeriais“ (turi omenyje nuolaidų kuponus – DELFI).

Iną nustebino ir pats kambarių stovis viešbutyje, todėl ji pripažino, kad apie pasilikimo galimybę nė nesvarstė.
Džiaugiuosi, kad mano likimo draugė buvo mano mama, o ne draugė, viešinti Lietuvoje pirmą kartą.
Ina

„Kambarys buvo tragiškas, kilimas toks purvinas, kad teko trauktis šlepetes. Vonioje pelėsis. Ant paklodės dėmė pagalvės lygyje. Bet ne kambaryje esmė, esmė – paslaugos kokybėje. Jei negalite suteikti kokybiškos paslaugos, nereikia jos ir siūlyti. Džiaugiuosi, kad mano likimo draugė buvo mano mama, o ne draugė, viešinti Lietuvoje pirmą kartą“, – teigė Ina.

„Trasalis“: mums svarbus kiekvienas klientas

Bendrovės „Alsakis“, naudojančios prekių ženklą „Trasalis“ sutarties pagrindu, atstovai apgailestavo, kad moters įsigytas dovanų kuponas paslaugoms nepateisino jos lūkesčių.

„Apgailestaujame, kad moters įsigytas dovanų kuponas paslaugoms, nepateisino jos lūkesčių.

Atsižvelgiant į tai, kad pagal dovanų kuponus „Alsakis“ teikiamomis paslaugomis naudojasi didelis skaičius asmenų ir Jūsų įvardyta moteris nesikreipė su skundu tiesiogiai į „Alsakis“, nėra galimybės identifikuoti šio konkretaus atvejo“, – komentavo bendrovė.

Anot jos, tvarka viešbutyje prižiūrima kruopščiai: „Viešbučio kambariai valomi reguliariai, valymo paslaugas atlieka samdoma, profesionali valymo paslaugų įmonė. Iš pateiktų aplinkybių nėra galimybės nustatyti, kuriame kambaryje buvo apgyvendinta moteris, jokių nusiskundimų dėl nešvaraus kambario nėra užfiksuota, todėl sunku ką nors komentuoti. Tačiau norime padėkoti už gautą informaciją ir patikiname, kad „Alsakis“ imsis visų reikalingų priemonių siekiant išvengti tokių pretenzijų ateityje.“

Bendrovės atstovai tikino, kad visus savo klientus traktuoja vienodai.

„Norime patikinti, kad „Alsakis“ klientai neskirstomi į jokias rūšis, kiekvienas klientas yra bendrovei svarbus. Labai gaila, kad moteris nenurodė, kodėl ji padarė išvadą, kad į ją „Alsakis“ darbuotojai žiūrėjo, kaip į antrarūšę klientę, kuo tai pasireiškė: žodžiais, veiksmais, neveikimu, ir dėl kurių konkrečiai darbuotojų ji taip pasijautė.

Taip pat ji pakomentavo kritiką dėl taksi ir restorano.

„Alsakis“ darbuotojai privalo iškviesti klientams taksi, jeigu klientas to prašo. Kodėl Jūsų nurodytu atveju moteriai nebuvo iškviestas taksi, pakomentuoti negalime, kadangi nežinome, kada tai įvyko, tačiau šias aplinkybes tikrai ištirsime ir imsimės atitinkamų priemonių.

Informuojame, kad visa pagal teisės aktus privaloma informacija apie teikiamas paslaugas klientams yra suteikiama ir sudarytos visos sąlygos gauti papildomą ir/ar detalesnę informaciją apie teikiamas paslaugas, darbo laiką ir t.t.

Baseino darbo laikas skelbiamas viešai http://www.trasalis.lt/index.php?id=896, taip pat šią informaciją moteris turėjo teisę gauti rezervuodama viešbučio kambarį. Dėl kokių priežasčių moteris prieš įsigydama dovanų kuponą ir/ar rezervuodama kambarį nesidomėjo baseino darbo laiku gali atsakyti tik ji pati.
Dėl patiekalų skaičiaus, norime tik pažymėti, kad prie trečiųjų patiekalų yra priskiriami gėrimai, todėl informacija apie pateikiamus tris patiekalus yra teisinga.

Dėl patiekalų skaičiaus, norime tik pažymėti, kad prie trečiųjų patiekalų yra priskiriami gėrimai, todėl informacija apie pateikiamus tris patiekalus yra teisinga“, – komentavo įmonė.

Grupinis.lt: nuolat taikome „slaptojo pirkėjo“ modelį

„Beta Media“, valdančios svetainę Grupinis.lt, generalinis direktorius Raimundas Adomaitis teigė, kad įmonė, tarpininkaujanti parduodant įvairiausias paslaugas per e. paslaugų portalą, atsakingai atsirenka partnerius, o turinio ir kokybės faktinis atitikimas realybei yra vienas pagrindinių veiklos rodiklių, kuriuos taiko savo vadybininkams, dirbantiems su partnerių parinkimu.

„Mūsų darbo su partneriais credo – vartotojas turi gauti kokybišką paslaugą, partneris turi garantuoti paslaugos turinio atitikimą.

Paprastai vartotojas, įsigijęs kuponą mūsų portale, yra aptarnaujamas taip pat, kaip ir bet kuris kitas vartotojas, besinaudojantis partnerio, šiuo atveju, „Trasalio“ viešbučio bei SPA centro paslaugomis.

Manau, kad partneriai taip pat yra suinteresuoti, kad visi jų klientai, nesvarbu, kokiu būdu būtų įsigiję paslaugą, būtų kokybiškai aptarnaujami. Tokio pobūdžio nusiskundimų, kad partneris mūsų vartotoją aptarnavo kažkaip kitaip, negu turėtų – mūsų skambučių ir vartotojų kokybės centras nesulaukia“, – teigė jis.
Mūsų darbo su partneriais credo – vartotojas turi gauti kokybišką paslaugą, partneris turi garantuoti paslaugos turinio atitikimą. Paprastai vartotojas, įsigijęs kuponą mūsų portale, yra aptarnaujamas taip pat, kaip ir bet kuris kitas vartotojas, besinaudojantis partnerio, šiuo atveju, „Trasalio“ viešbučio bei SPA centro paslaugomis.
Raimundas Adomaitis

R. Adomaitis teigė, kad siekdama užtikrinti kokybiškas paslaugas, įmonė nuolat atlieka „slaptojo pirkėjo“ tyrimus.

„Minėtu atveju labai sudėtinga kažką komentuoti. Paminėsiu, kad mūsų įmonė savo bei naudodama išorinius resursus nuolatos tikrina partnerių teikiamų ir mūsų internetiniame puslapyje parduodamų paslaugų kokybę, taikydama „slaptojo pirkėjo“ modelį. Nustačius neatitikimus ar kokybės problemas, partneriui suteikiamas ribotas laikas paslaugos kokybei pagerinti.

Priešingu atveju, mes tokius pasiūlymus tiesiog išimame iš savo puslapių. Mūsų pozicija tokiais atvejais yra labai griežta – kokybę vartotojui partneris privalo užtikrinti. Jeigu jis to nėra pajėgus padaryti, mes jo paslaugų į savo puslapį netalpiname“, – sakė jis.

Paklaustas, ar tikslinga užkandžio, patiekalo ir gėrimo pasiūlymą vadinti „trijų patiekalų vakariene“, jis atsakė: „Šiuo metu vykdome vidinį tyrimą, siekdami išsiaiškinti ar paslaugoje aprašytas turinys atitiko realybę.“

Dėl baseino darbo laiką jis komentavo, kad viešbučių, apgyvendinimo versle yra įprasta, jog atvykęs svečias registratūroje yra supažindinamas su pusryčių, procedūrų bei išsiregistravimo iš kambario laikais. Todėl baseino darbo laikas paprastai taip pat yra nurodomas vos atvykus prisiregistruoti.

„Šiuo klausimu jokios klaidinančios informacijos pasiūlyme nebuvo“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (413)