Prezidento pareiškimas nuskambėjo praėjus kelioms valandoms po to, kai „The Wall Street Journal“ pranešė, jog prekybos sekretorius Wilburas Rossas pareiškė atidedantis rugpjūtį planuotą terminą pritaikyti naują tarifą transporto priemonėms.

„Ketiname pritaikyti 25 proc. tarifą visiems į Jungtines Valstijas iš Europos Sąjungą įvežamiems automobiliams“, – per politinį renginį Vakarų Virdžinijoje pareiškė prezidentas.

W.Rossas „The Journal“ sakė, kad neaišku, ar nauja tvarka įsigalios rugpjūtį. Prekybos sekretorius taip pat atsisakė įvardyti tikslų terminą. Jo teigimu, sprendimas atidedamas dėl tebevykstančių derybų su Meksika, Kanada ir Europos Komisija.

W.Rossas taip pat sakė, jog automobilių gamintojų suteiktiems duomenims peržiūrėti ir įvertinti reikia daugiau laiko, nei planuota. Gamintojai priešinasi naujų tarifų iniciatyvai. Sprendimo kritikai sako, kad tokia iniciatyva pastebimai išaugins kainą vartotojams.

Prezidentas sakė, kad transporto priemonių importui gali būti pritaikytas 20-25 proc. tarifas. Gegužę jis paprašė Prekybos departamento įvertinti, ar toks importas kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. Panašų argumentą jis naudoja ir dėl naujo mokesčių plieno ir aliuminio gaminių importui.

Baltųjų Rūmų atstovai situacijos kol kas nekomentuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)