8 tūkst. kv. metrų ploto automobilių elektronikos gamykla Kauno LEZ, 8,9 h „plyno lauko“ teritorijoje, pradėta statyti 2017 metų spalį: per nepilnus metus iškilo ir buvo įrengtos 3 700 m² gamybinės patalpos, 2 300 m² sandėlis ir 2 000 m² administracinis pastatas. Tai pirmasis „Hella Lithuania“ gamyklos modulis iš keturių suplanuotų, kurio erdvės pakaks artimiausių metų plėtrai ir gamybinių pajėgumų auginimui. Pirmojo plėtros etapo metu planuojamos 30 mln. eurų investicijos į ilgalaikį turtą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šiuo metu įmonėje jau dirba beveik septynios dešimtys darbuotojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų Europos Sąjungos šalių. Iš viso per trejus pirmojo plėtros etapo metus kompanija planuoja įdarbinti apie 250 darbuotojų.

Rugpjūtį oficialiai pradėta pirmojo produkto „BiLED HighBeam“ – spausdintų elektronikos schemų (Printed Circuit Board Assembly – PCBA) serijinė gamyba: šios schemos montuojamos į Europoje gaminamų automobilių priekines lempas. Planuojama, kad Kauno LEZ įsikūrusioje gamykloje veiklą pradėjusi gamybos linija per metus pagamins per 1 mln. schemų, o pirmoji šių schemų siunta klientui iškeliavo jau rugpjūčio viduryje.

Tarptautinė šeimos valdoma kompanija „Hella“ veikia 125 vietose daugiau nei 35 šalyse. Bendrovėje dirba per 40 tūkst. darbuotojų, iš kurių 7 425 – tyrimų ir plėtros srityje.

2017–2018 fiskaliniais metais „Hella“ grupės pardavimų pajamos siekė 7,1 mlrd. Eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)