Konkurencijos taryba penktadienį pranešė nutraukusi tyrimą dėl galimo 8 statybų bendrovių ir savivaldybės valdomos įmonės „Vilniaus vystymo kompanija“ kartelinio susitarimo sostinės mokyklų ir darželių atnaujinimo konkursuose.

Tyrimas pradėtas 2016 metais, kilus įtarimui, kad bendrovės „Irdaiva“, „Panevėžio statybos trestas“ (PST), „LitCon“, „Infes“, „Dzūkijos statyba“, „Kaminta“, „Ekstra statyba“ ir „Statybų kodas“, 2013–2015 metais dalyvaudamos viešuosiuose pirkimuose galėjo derinti savo veiksmus, nustatyti kainas, numatyti pirkimų laimėtojus, pasidalyti rinką ir taip apriboti konkurenciją.

Konkurencijos tarybos ekspertai nenustatė tokius veiksmus patvirtinančių įrodymų, todėl tyrimą nutraukė.

Apie pradėtą tyrimą Konkurencijos taryba iki šiol neskelbė.

Konkurencijos taryba pernai gruodžio pabaigoje buvo skyrusi PST 8,514 mln. eurų, o „Irdaivai“ – 3,686 mln. eurų baudas už tai, kad įmonės susitarė kartu dalyvauti ir nekonkuruoti 24-iuose Vilniaus vystymo kompanijos 2013–2015 metais skelbtuose mokyklų ir darželių atnaujinimo konkursuose.

Konkurencijos taryba tuomet nustatė, kad nors savivaldybės įmonės „Vilniaus vystymo kompanija“ skelbtuose konkursuose PST ir „Irdaiva“ galėjo dalyvauti atskirai, tačiau susijungė dėl pranašumo prieš kitus.

Taryba dar nustatė, kad PST ir „Irdaiva“ laimėjo 11 iš 24 skelbtų pirkimų, kurių bendra vertė – maždaug 18 mln. eurų, tačiau ne visi projektai buvo įgyvendinti. PST ir „Irdaivai“ nepavyko pradėti dviejų apie 3,9 mln. eurų vertės projektų.

Vilniaus apygardos administracinis teismas gegužės viduryje atmetė įmonių skundą, šis teismo sprendimas yra apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)