„Sunaikintas vienas iš didžiausių falsifikuotos degtinės tinklų. Buvo gaminama, klastojama žymių markių degtinė, ja buvo prekiaujama Lietuvoje, nelegaliose prekybos vietose, taip pat dešimtimis tonų buvo vežama į Skandinaviją“, - spaudos konferencijoje trečiadienį sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

Per kratas Kauno apskrityje rasta daugiau nei 40 tonų nelegalaus alkoholio, taip pat konfiskuota gaminimo įranga.

Ekspertai jau atliko rasto nelegalaus alkoholio tyrimus, jame pavojingų medžiagų nerasta.

Pareigūnai sulaikė 15 įtariamųjų, penki iš jų suimti. Teismas leido suimti nusikaltimo organizatorius. Įtariamieji žinomi policijai, keli buvo anksčiau teisti. Dauguma sulaikytųjų yra iš Kauno apskrities.

Iš įtariamųjų paimtos šešios prabangios transporto priemonės, taip pat vienas vilkikas. Policija sekė transporto priemonių judėjimą Švedijoje ir Norvegijoje, kur buvo realizuojamas nelegalus alkoholis.

Taip pat paimta ir 200 tūkst. eurų grynųjų.

Manoma, kad nelegalaus alkoholio gamyba vyko nuo pernai lapkričio, o žaliavą gamintojai įsiveždavo iš kitos užsienio valstybės. Jos pareigūnai neįvardija.

Manoma, kad per mėnesį iš įvežtos apie 30 tonų žaliavos (etilo alkoholio) būdavo pagaminama apie 60 tonų nelegalios degtinės.

„Operacijos metu suduotas stiprūs smūgis šešėliui“, – teigiama policijos pranešime spaudai.

Nelegalią alkoholio prekybos vietą išaiškino kriminalinė policija ir prokuratūra, bendradarbiaudama su užsienio partneriais.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis teigė, kad policija siekia orientuotis ne į pavienius prekeivius, o į visas organizuotų grupuočių grandis – organizatorius, vykdytojus.

„Šis nusikaltimas yra fiskalinio pobūdžio – akcizinės prekės buvo gabenamos pasitelkiant užsienio valstybių fiktyvias įmones, jų vadovus, vyko fiktyvūs atsiskaitymai“, – sakė tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras Vytautas Kukaitis.

Policija sako, kad Lietuvoje nelegali rinka auga nestipriai.

„Turim 4 proc. daugiau nei pernai veikų, palyginti su praėjusių metų laikotarpiu“, – sakė E. Šileris.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (296)