Tai buvo pabrėžta praėjusią savaitę Helsinkyje vykusiame metiniame Europos investicijų banko (EIB), kurio akcininkė yra ir Lietuva, forume, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Šiemet šis forumas buvo skirtas vienai opiausių ES problemų - mokslo ir tyrimų plėtrai. Šiam klausimui daug dėmesio skiriama ir atnaujintoje Lisabonos strategijoje.

Renginyje dalyvavusi Ūkio ministerijos sekretorė Lina Domarkienė sakė, kad mokslui ir tyrimams dabar labai reikia finansinės paramos.

Lietuviškoje Lisabonos strategijos įgyvendinimo programoje įrašytas ne vienas siūlymas, kaip šalyje stiprinti tyrimus, juos daugiau pritaikyti versle. Tačiau šioms priemonėms įgyvendinti dar bus reikalingos lėšos, planuojamos gauti iš ES fondų. EIB pinigai taip pat tampa investavmo į mokslą ir tyrimus įrankiu.

Nuo 2000 metų EIB mokslui ir tyrimams jau skyrė per 25 mlrd. eurų (86,32 mlrd. litų) paskolų. Į jas pretenduoti gali bet kuri Europos privati ar valstybinė įmonė, šios paskolos gali būti naudojamos kartu su struktūrinių fondų pinigais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją