Artėjant „Brexit“, „Deutsche Bank“ pradėjo į „Eurex Clearing“ perkelti didelę dalį savo tarpuskaitos operacijų“, anksčiau leidinio „Financial Times“ straipsnyje pasirodžiusią informaciją patvirtino banko atstovas.

„Eurex Clearing“ yra biržų operatorės „Deutsche Boerse“ antrinė įmonė. Pastaraisiais mėnesiais „Deutsche Boerse“ bando perimti dalį verslo iš Londono vertybinių popierių biržos operuojamos tarpuskaitos bendrovės „LCH Clearnet“, kuri dažnai buvo laikoma Europos tarpuskaitos monopolininke.

Vadinamieji kliringo namai yra itin svarbi finansų sistemos dalis – per juos kasmet apdorojama finansinių sandorių už trilijonus eurų, didžioji dalis jų – Londone. Tokios institucijos veikia kaip tarpininkai tarp pirkėjų ir finansinių instrumentų pardavėjų bei tvarko prekybos sąskaitas.

„Deutsche Bank“ pridūrė, kad operacijų iškėlimas nereiškia, jog iš Londono bus iškeliamos ir darbo vietos.

Vietoje to, darbuotojai Londone „spaus kitą mygtuką“, kuris perduos tarpuskaitos operacijas į Franfkurtą, o ne į kliringo namus Londone, kaip buvo anksčiau, sako „Deutsche Bank“ atstovas.

Kliringo namų Londone ateitis yra vienas labiausiai ginčytinų aspektų britams derantis dėl prekybos santykių su Europos Sąjunga (ES) po „Brexit“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)