Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, neatmetama ir dar viena alternatyva - ieškoti bendro sutarimo su Klaipėdos rajono savivaldybe ir vietos krematoriumui statyti žvalgytis rajono teritorijoje.

„Studiją atlikusi UAB „Urbanistika“ šiandien pristatė rezultatus. Jų siūlymu Klaipėdoje krematoriumas galėtų atsirasti LEZ-o teritorijoje arba kitoje Vilniaus plento pusėje link Tilžės gatvės, taip vadinamajame trikampyje. Šios teritorijos pramoninės, nutolusios nuo gyvenamųjų namų, nes pagal reikalavimus minimalus atstumas iki gyvenamųjų namų turi būti ne mažesnis nei 200 metrų. Suprantama, tokių teritorijų Klaipėdoje yra ir daugiau, bet kitos galėtų būti kitaip jautrios tokiam specifiniam objektui statyti. LEZ-o teritorija, nors ir pramoninė, bet jos estetinis vaizdas priimtinas tokiam objektui atsirasti“, - pasakojo E. Mantulova.

Pasak jos, tuo pačiu studijos rengėjai nagrinėjo galimybę krematoriumą statyti Klaipėdos rajono teritorijoje.

„Vietos gal ir galėtų atsirasti, bet tam reikia kolegialaus apsisprendimo kartu su rajono valdžia. Galbūt būtų galima rengti mūsų regione ir vieną krematoriumą. Nebūtinai jis turi stovėti Klaipėdos miesto teritorijoje“, - mintimis dalijosi E. Mantulova.

Pasak jos, UAB „Urbanistika“ pateiktai koncepcijai buvo pritarta, bus pradėti viešinimo darbai.

„Primenu, kad tai tik studija, ar tai ir virs realybe - parodys laikas“, - minėjo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Žinia, prieš gerus metus buvo žadama krematoriumą statyti kone miesto centre, prie Joniškės kapinių. Tokius planus rezgė bendrovė „Aterna“, į krematoriumo statybą ketinusi investuoti apie 1,5 mln. eurų. Tačiau tokiems planams aktyviai priešinosi miestiečiai, tad ir buvo nuspręsta paieškoti alternatyvių vietų tokiam objektui statyti.