Tuo tarpu vilniečiai jau gavo pirmąsias naujas sąskaitas už atliekų tvarkymą po reformos įgyvendinimo, ir didžiajai daliai miestiečių šios išlaidos sumažėjo bent dviem - trimis kartais, o kai kurių sąskaitų sumažėjimas siekė ir 5-6 kartus, sakoma Vilniaus savivaldybės pranešime.

„Suprantame, kad verslo įmonių sprendimas - normali verslo situacija, siekiant išvengti nuostolingų paslaugų. Teikėjas pripažino, kad konkurse neįvertino visų aplinkybių, pasiūlė per mažą kainą ir dabar dirba nuostolingai, todėl pagal galiojančią sutartį jis gali inicijuoti sutarties nutraukimą, įspėdamas mus prieš 6 mėn., o po to dar iki 6 mėn. gali tekti tęsti darbus, kol mes išrinksime naują atliekų tvarkymo įmonę. Padarysime viską, kad šis procesas būtų sklandus ir neturėtų jokių pasekmių vilniečiams”, - pranešime cituojamas Administracijos direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas.

Savivaldybė artimiausiu metu paskelbs naują viešą konkursą kitąmet atliekas tvarkyti Verkių, Fabijoniškių, Žirmūnų, Šnipiškių, Antakalnio, Naujosios Vilnios seniūnijose, šiaurinėje Rasų seniūnijos dalyje, taip pat Pašilaičių, Justiniškių, Šeškinės, Viršuliškių, Karoliniškių, Pilaitės ir Lazdynų seniūnijose, Senamiestyje, Žvėryne, Naujamiestyje ir Vilkpėdės seniūnijose.

„Vertiname vežėjų patirtį bei profesionalumą, teikiant šias paslaugas, todėl tikimės, kad dar turėsime bendradarbiavimo galimybių. O vilniečius galime užtikrinti - jų poreikiai mums ir toliau išliks prioritetu, todėl nei atliekų surinkimo tvarka, nei kaina nesikeis”, - teigia J. Morkūnas.

Savivaldybė informuoja, kad vilniečiai pokyčių dėl po metų planuojamų konkursų nepajus, nes rinkliavą renka ne vežėjas, o pati savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)