Tai rodo naujausi „Sodros“ paskelbti įmonių darbuotojų atlyginimų vidurkiai.

Didžiausias atlyginimų vidurkis birželio mėnesį buvo fiksuotas medicinos technologijų bendrovėje „Medtronic BV“. Čia darbuotojai vidutiniškai uždirbo 9814 Eur neatskaičius mokesčių.

Farmacijos įmonėje „Takeda“ darbuotojams buvo mokama 9066 Eur alga.

Informacinių technologijų bendrovėje „Lenovo Technology“ darbuotojai vidutiniškai uždirbo 8820 Eur.

Konsultacinę verslo ir kito valdymo veiklą vykdanti „72Nog“ mokėjo 8574 Eur, o kita technologijų įmonė „Huawei Technologies“ – 8170 Eur vidutinį darbo užmokestį.

Nuolat didžiausių atlyginimų dešimtuke atsidurianti „Energogrupė“ birželį darbuotojams mokėjo 7861 Eur, o mažai girdėta laboratorinės įrangos tiekėja „Linea Libera“ – 7794 Eur.

Baldų ir interjero gamybos įmonė „Fitsout“ darbuotojams vidutiniškai mokėjo 7617 Eur, o energetikos bendrovė „Inter Rao Lietuva“ – 7115 Eur.

Didžiausių atlyginimų vidurkių dešimtuką užbaigia vamzdžių gamybos įmonė „Uweko“, birželį išmokėjusi 6642 Eur vidutinę algą.

DELFI primena, kad gegužę daugiau kaip 10 tūkst. Eur atlyginimų vidurkis fiksuotas keturiose bendrovėse: „Huawei Technologies“, „Schage Real Estate“, „Google Lithuania“ ir Hoerbiger vienybė.

Kurį laiką „Sodra“ skaičiuoja ir skelbia ne tik atlyginimų vidurkius, bet ir jų medianą. Ji parodo, kokio dydžio algą uždirba darbuotojas, esantis visų darbuotojų sekos viduryje.

Pvz., jeigu 101 darbuotoją turinčios įmonės atlyginimų mediana yra 1000 Eur, tai reiškia, kad 50 darbuotojų uždirba daugiau, o likę mažiau už šią sumą.

Didžiausių atlyginimų vidurkių ir medianų dešimtukai visiškai skiriasi – nė viena įmonė juose nesikartoja.

Nors didžiausių algų vidurkiai birželį buvo mažesnį, tai neturėjo įtakos „Sodros“ biudžeto pajamoms. Skelbiama, kad birželį jos siekė 376 mln. Eur – tai yra 10,8 mln. Eur daugiau nei planuota ir 47,8 mln. Eur daugiau nei prieš metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)