„Mums niekas neparuoš mūsų technikos operatorių, nėra tokių mokslų. Tame yra ir savotiškas privalumas – į darbą priimame „žalią“ žmogų ir jį patys apmokome. Dažniausiai dirbti pradeda pas mus dar studentai iš kurių išauga puikūs specialistai. Stengiamės saugoti savo darbuotojus. Aš pats pradėjau šioje įmonėje darbą 2005 metais nuo pamainos vadovo pareigų. Pakilau iki vyr. technologo, vėliau tapau gamybos direktoriumi, na o dabar – esu generalinis direktorius. Esu gyvas pavyzdys, kad čia galima siekti karjeros“, – atvirauja R. Radajevas.

Įmonės vadovas neslepia, kad išauginti darbuoją ir jį išsaugoti nėra labai lengva.

„Su užsienio rinka mes konkuruoti negalime, tačiau pagal Lietuvos vidurkį, mokame motyvuojantį atlyginimą. Aišku, laba gaila, jei žmogų perperka kita kompanija, mat paruošti pilnavertį darbuotoją gamybai reikia metų, prie kompiuterių dirbantį specialistą – dvejų metų. Visgi, jei jau darbuotojas išeina, paprastai jis nesirenka konkurentų kompanijos: arba emigruoja, arba pasuka į kitą sritį“, – atvirauja R. Radajevas.

Viešuose įmonės rekvizituose skelbiama, kad šių metų birželį vidutinis atlyginimas iki mokesčių siekė 2 581 eurą.

„Neo Group“ įmonėje dirba 215 žmonių, o naujoji 50 mln. eurų investicija į naujos gamybos linijos kūrimą sukūrė vos 35 papildomas darbo vietas. Tačiau net ir toks mažas darbuotojų skaičius padidins gamybinius pajėgumus 50 proc. Išplėtus gamybinius pajėgumus, bendrovė taps antra pagal dydį polietilentereftalo (PET) gamybos kompanija visoje Europoje.

Nors specialistai visuomet reikalingi, darbuotojų poreikis nėra labai didelis – daug kas valdoma kompiuteriais, tad daug žmonių įmonei nereikia. Būtent dėl šio priežasties naujai atidarytos PET granulių gamybos linijos patalpose sutikome vos kelis žmones. Iš viso milžiniškoms patalpoms pilnai aptarnauti pakaks maždaug trijų dešimčių žmonių.

Nedaug žmonių darbuojasi ir tyrimų laboratorijoje.

„Pas mus apie 40 tūkstančių tyrimų per metus atlieka vos devyni laboratorijos specialistai. Jei palygintume su „Klaipėdos vandenimis“ – ten dirba dvylika žmonių, kurie per metus atlieka apie 27 tūkst. laboratorinių tyrimų. Skirtumas akivaizdus dėl to, kad pas mus viskas automatizuota, labai daug turime naujos ir modernios aparatūros, tad darbo vietos optimizuotos“, – paaiškina įmonės laboratorijai vadovaujanti Tatjana Liubimova.

Klaipėdos laisvoji ekonominė zona (LEZ) naujai gamyklai pasirinkta gerai apgalvojus.

„Mums buvo kur kas paprasčiau čia investuoti, jau yra sukurta infrastruktūra. Tikrai buvo ilgai svarstoma kur pasirinkti vietą naujos gamybos linijos statybai. Pasirinkimą lėmė ir tai, kad kur kas lengviau plėsti bazę, o ne kurti naują. Be to, atsižvelgėme, kad rasti darbuotojų šiandien yra visos Lietuvos problema. Šiuo klausimu kaip įmonė, mes turime privalumą: mums nereikia didžiulės darbo jėgos. Pas mus pagrindinės investicijos yra į žaliavas ir technologijas. Be to, pas mus dirba tikrai aukšto lygio specialistai, juos vertiname ir mokame gana aukštą atlyginimą, tad juos išlaikome ir pritraukiame naujų“, – sakė „Neo Group“ valdybos pirmininkas Paulius Ambrazaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)