Skaičiuojama, kad 50 mln. eurų kainavusi linija gamybą padidins 50 proc., o rinkai kasmet papildomai tieks 155 tūkst. t produkcijos bei sukurs 35 naujas darbo vietas.

Papildomą gamybos liniją viena didžiausių Europos PET granulių gamintoja nusprendė atidaryti reaguodama į nuolat augančią produkcijos paklausą. Planuojama, kad jos gamybiniai pajėgumai nuo šiol sieks 480 tūkst.t per metus, taip dar labiau sustiprinant bendrovės pozicijas užsienio rinkose.

Kaip sako NEO GROUP valdybos pirmininkas Paulius Ambrazaitis, plėtra padės kompanijai dar labiau sumažinti verslo rizikas bei sustiprinti patikimo tarptautinio tiekėjo įvaizdį.

„Jau dabar esame vieni didžiausių tiekėjų visoje Europos rinkoje. Naujoji gamybos linija tik dar labiau sustiprins mūsų pozicijas. Nuo šiol dar efektyviau tenkinsime nuolat augančius ES rinkų poreikius. Išaugę pajėgumai mums padės dar labiau išplėsti pardavimų geografiją“, - teigia jis.

Įgyvendindama 50 mln. eurų vertės investicinį projektą, kompanija sukūrė 35 naujas darbo vietas. Planuojama, kad realizuojant naujosios gamybinės linijos tiekiamą produkciją, bendrovės pajamos viršys 500 mln. eurų per metus, iš kurių net 400 milijonų eurų sudarys pajamos iš eksporto. Tai leis NEO GROUP tapti vienu svarbiausių šalies eksportuotojų ir mokesčių mokėtojų.

„Mes ne tik tiesiogiai sukuriame papildomas kelias dešimtis darbo vietų, bet ir sumokėsime daugiau mokesčių, pirksime daugiau prekių ir paslaugų iš kitų verslų. Išaugusi gamyba skatins netiesioginių darbo vietų kūrimo procesą. Išvešime daugiau produkcijos tiek autotransportu, tiek geležinkeliu bei jūra, tad augs krovos apimtys ir Klaipėdos uoste. Skaičiuojama, kad vien darbo vieta gamybos sektoriuje sukuria 4-5 netiesiogines darbo vietas“, - sako P. Ambrazaitis.

Statant naująją gamybos liniją, daug dėmesio skirta ir aplinkos apsaugai. PET gamybos metu atsirandantys šalutiniai produktai yra perdirbami į statybos medžiagose naudojamą poliolį. Tokiu būdu yra įgyvendinamas beatliekinės gamybos tikslas. 2014 m. pradėta eksploatuoti biokuro katilinė, kuri padėjo sumažinti anglies dvideginio išmetimą 30 tūkst. tonų per metus.

Nuolatinės investicijos į energijos taupymo programas leido sumažinti energijos suvartojimą apie 5,5 mln. KW/metus, o vandens sunaudojimą - iki 22 tūkst. kubinių metrų per metus. Bendrovė jau planuoja ir gamybos procesų modernizaciją, kurios metu būtų įdiegtos antrinio PET perdirbimo technologijos.

NEO GROUP, veikianti Klaipėdos LEZ, yra viena didžiausių polietileno tereftalato (PET) granulių gamintojų Europoje. Bendrovėje šiuo metu dirba daugiau nei 200 specialistų komanda. NEO GROUP yra viena didžiausių Klaipėdos regiono įmonių ir viena didžiausių eksportuotojų Lietuvoje.

NEO GROUP priklauso Limasolyje (Kipras) registruotai įmonių grupei „Retal Industries“ LTD. Jos savininkas Anatolijus Martynovas į grupės plėtrą Lietuvoje investuoja nuo 2007 m. Šalyje „Retal Industries“ valdo bendroves NEO GROUP, RETAL Lithuania ir RETAL Baltic. Jose dirba daugiau nei 600 specialistų. Klaipėdoje veikiančiose NEO GROUP ir RETAL Baltic - beveik 400, o Lentvaryje ir Vilniuje - daugiau nei 200 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)