„Tarifai yra nuostabiausi! Arba šalis, kuri su Jungtinėmis Valstijomis nesąžiningai elgėsi Prekyboje, derėsis dėl sąžiningos sutarties, arba jai bus pritaikyti tarifai“, – prieš Europos Komisijos (EK) prezidento Jeano-Claude'o Junckerio vizitą Vašingtone tviteryje rašė D. Trumpas.

„Tai yra taip paprasta – ir visi kalba! Atminkite, mes esame „kiaulė taupyklė“, iš kurios yra vagiama. Viskas bus Nuostabu!“, – tvirtino JAV prezidentas.

Atskiroje žinutėje jis taip pat teigė, kad „šalys, kurios su mumis ilgus metus elgėsi nesąžiningai prekyboje, vyksta į Vašingtoną derėtis“.

J. C. Junckeris su D. Trumpu Vašingtone susitiks trečiadienį. EK prezidentas bandys įtikinti D. Trumpą atsisakyti idėjos tarifais apmokestinti automobilių importą. Europiečiai sako, jog toks sprendimas sukeltų tikrą žemės drebėjimą pasaulio ekonomikoje bei išprovokuotų Briuselio atsaką.

Anksčiau JAV jau apmokestino iš ES importuojamą plieną ir aliuminį, o už šiuos veiksmus Vašingtonas susilaukė greito atsako tiek iš Briuselio, tiek iš kitų prekybos partnerių, kuriems amerikiečiai pritaikė tarifus.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Haiko Masas) antradienį rašė, kad „prezidentas Trumpas mums negrasins. Jei mes nusileisime kartą, po to turėsime nuolat taikstytis su tokiu elgesiu“.

O Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire'as (Brunas Le Meras) savaitgalį tvirtino, kad Europa „atsisako derėtis tol, kol į mūsų galvą yra įremtas ginklas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)