Tarybos pirmininkė ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) vadovė Inga Ruginienė BNS sakė, jog antradienį taryba jokių sprendimų nepriims.

„Bus (pasitarimas – BNS), bet jis toks daugiau darbinis, pasiaiškinti su Lietuvos banku ir Statistikos departamentu dėl pačios formulės. Sprendimų jokių nepriimsime“, – BNS sakė I. Ruginienė.

Lietuvos bankas gegužę pasiūlė, kad MMA turėtų didėti 20 eurų – iki 420 eurų – tai yra 47,3 proc. vidutinio darbo užmokesčio.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Darbo departamento direktorius Kęstutis Zaura anksčiau BNS aiškino, kad nuomonės išsiskyrė, nes Lietuvos bankas skaičiavo MMA pagal 2018 prognozuojamą vidutinį darbo užmokestį, o profsąjungos, siūlančios didinti iki 450 eurų, – pagal 2019 metų prognozę.

Anot I. Ruginienės, rugpjūčio pabaigoje Trišalė taryba turėtų apsispręsti, kiek turėtų būti padidinta MMA nuo kitų metų pradžios.

Liepos pradžioje tarybai nepavyko susitarti dėl MMA didinimo. Darbdaviai toliau buvo linkę pritarti Vyriausybės siūlymui MMA didinti iki 420 eurų, tuo metu profesinių sąjungų atstovai ją siekė didinti iki 450 eurų.

Pernai Trišalė taryba nusprendė, kad MMA turi būti 45-50 proc. vidutinės algos, o konkretus santykis bus lygus keturių didžiausią santykį turinčių Europos Sąjungos (ES) šalių vidurkiui, tačiau turės išlaikyti 45-50 proc. ribą – BNS skaičiavimais, tai būtų tarp 400 ir 444 eurų.

Pernai MMA buvo padidinta 20 eurų iki 400 eurų.

Nuo praėjusių metų vidurio įsigaliojęs naujasis Darbo kodeksas numato, kad MMA gali būti mokama tik už nekvalifikuotą darbą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)