Šį rezultatą pavyko pasiekti padidinus pardavimus namų rinkose - reikšmingai ūgtelėjo pardavimo apimtys Lietuvoje (8 proc.) ir Estijoje (13 proc.). Tai lėmė 34 proc. didesnes pajamas, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai (1,281 mlrd. JAV dol. antrąjį šių metų ketvirtį, 954 mln. JAV dol. antrąjį 2017 m. ketvirtį).

„Svarbiausiu šio ketvirčio įvykiu tapo baigtas planinis gamyklos remontas. Šio projekto metu atlikome daug svarbių modernizavimo darbų ir šiuo metu jau stebime teigiamus jų rezultatus. Mūsų komanda, drauge su rangovais iš viso regiono, atliko puikų darbą“, - teigia „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michalas Rudnickis.

Pagrindinis šio remonto tikslas buvo užtikrinti nepertraukiamą visų gamyklos įrenginių darbą ateityje ir taip užtikrinti aukštą pajėgumų panaudojimo indeksą.

„ORLEN Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos produktų perdirbimo gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją.

PKN ORLEN yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis, didžiausia įmonė Vidurio ir Rytų Europoje, įtraukta į prestižinius „Platts TOP250“ ir „Thomson Reuters TOP100“ sąrašus. ORLEN taip pat yra vienintelė įmonė regione šiemet penktus metus iš eilės gavusi JAV instituto „Ethisphere“ etiškiausios bendrovės pripažinimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją