Premjero biuras sakė naujienų agentūrai BNS, kad per M. Kučinskio ir V. Makejaus derybas buvo aptartas abiejų šalių bendradarbiavimas, ypač ekonomikos ryšių ir saugumo srityse. Premjeras informavo Baltarusijos ministrą, kad Latvijos vyriausybė šią savaitę patvirtino vidutinio laikotarpio bendradarbiavimo su Minsku planą.

Viena svarbiausių bendradarbiavimo sričių – transportas ir logistika. Baltarusijos ministras buvo informuotas, kad Latvija turi didelį potencialią stiprinti šį bendradarbiavimą ne vien didinant krovinių apimtis, bet ir plečiant įvairias paslaugas, kuriančias pridėtinę vertę.

Krovinių gabenimas per Latviją suteiktų Baltarusijos verslo įmonėms galimybių didinti savo konkurencingumą Europos Sąjungoje ir sutaupyti lėšų, dabar išleidžiamų muitams.

M. Kučinskis taip pat sakė V. Makejui, kad siekdama padidinti savo Rytų–Vakarų tranzito koridoriaus našumą, Latvija pradėjo jo geležinkelio elektrifikaciją.

Pareigūnai taip pat atkreipė dėmesį į galimybes bendradarbiauti Latvijos ir Baltarusijos mokslininkams bei verslininkams, kuriant pasaulinio lygio sprendimus tokiose srityse kaip kvantinė kompiuterija, kompiuterinės vaizdo technologijos ir pažangiosios kalbų technologijos.

Latvijos premjeras ir Baltarusijos diplomatijos vadovas sutarė, kad būtina gerinti abiejų šalių sienos perėjų darbą, ypač joms rengiantis organizuoti 2021 metų Pasaulio ledo ritulio čempionatą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)